Profesorii nu cedează nici măcar după promisiunile de ieri ale președintelui Iohannis, de tipul ”va fi bine, garantez eu”. Sindicaliștii aflați deja în a doua săptămână d grevă, transmit că solicitările lor rămân aceleași: majorare salarială de 25% până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unitare și emiterea unei ordonanțe de urgență, prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie (salarizarea întregului personal didactic de predare urmând să se realizeze în mod progresiv, în raport de funcție, studii, vechime și grad didactic).

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării organizațiilor sindicale afiliate, au decis să nu semneze niciun acord, fie el și unul girat de Președintele României. 

Mesajul colegilor a fost clar: am mai semnat acorduri care nu au fost respectate. Avem nevoie de majorări, nu de prime/vouchere. Acordul trebuie să-l facă doar clasa politică și, în urma acestui acord, să se adopte un act normativ pentru majorarea imediată a salariilor”, au declarat liderii de sindiat Simion Hăncescu și Marius Nistor, citați de presa centrală.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a invitat, miercuri, la ora 12.00, pe liderii coaliţiei de guvernare la consultări pe tema grevei din Educaţie, a informat Administraţia Prezidenţială.

Conform presei centrale, vicepremierul UDMR Kelemen Hunor nu va putea participa la consultările de la Cotroceni, pentru că a primit invitaţia abia miercuri dimineaţă la ora 9 și nu are timp să ajungă.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.