Astazi, in cadrul unei conferinte de presa organizata la sediul PSD Neamt, a fost prezentat programul de guvernare al PSD, in cazul in care partidul va fi castigatorul alegerilor parlamentare din decembrie si va avea prim-ministru in fruntea unui guvern PSD- ALDE.

Conferinta a fost sustinuta de deputatul Ioan Munteanu, viceprimarul Luminita Vîrlan- presedinte PSD Piatra- Neamt, Emilia Arcan si Ciprian Serban.

Programul de guvernare PSD a fost elaborat la nivel national de specialisti ai partidului si dupa cum a declarat Ioan Munteanu, s-a lucrat foarte mult la el fiind luate in calcul toate detaliile pentru ca el sa fie unul viabil.

Programul prezentat astazi are ca principal scop, sprijinirea si crearea unei clase de mijloc cu o putere de cumparare mai mare, de aceea s-a ajuns la concluzia ca eliminarea a 102 taxe, punctul forte al programului, ar face ca timpul si banii cetatenilor sa fie economisiti.

Printre taxele care ar urma sa fie eliminate, sunt cele de timbru extrajudiciar, taxa pentru timbru de mediu la inmatricularea vehiculelor, taxele de la registrul comertului, taxele consulare, taxa radio tv, taxa pentru pasaport temporar, taxele pentru permis de pescuit, taxele pentru modificarea actelor, taxele pentru serviciile prestate de Ministerul de Interne pentru public, taxele de la Casa de Pensii, etc.

”Imaginati-va cat timp se pierde pentru o taxa de timbru de 1,5 lei de exemplu. Nu facem altceva decat sa venim in ajutorul cetateanului, indiferent cat de mult se straduiesc unii sa arate ca orice ar face PSD-ul este rau”, a declarat Emilia Acan.

Trebuie spus ca din calculele celor care au conceput programul, aceste 102 taxe reprezinta 0,1% din PIB, deci impactul asupra bugetului ar fi extrem de mic, iar eliminarea lor ar putea avea chiar un efect de crestere a bugetului.

Luminita Vîrlan a spus ca tinta acestui program este cresterea veniturilor populatiei si cat timp s-a aflat la guvernare, PSD asta a facut.

Ciprina Serban a tinut sa puncteze alte doua masuri ale acestui plan de guvernare, si anume scaderea TVA la 18% din ianuarie 2018, scaderea TVA pentru publicitate la 9% si masura care prevede ca tinerii cu varsta pana la 26 de ani care isi continua studiile sa primeasca 40.000 de lei, ca sprijin in inceperea unei afaceri.

Pana la aceasta ora, cu mai putin de doua luni inainte de alegeri, PSD este singurul partid care vine cu un plan de guvernare concret, negru pe alb si care are reale sanse sa fie pus in aplicare, daca ar fi sa luam in calcul faptul ca Guvernul Ponta si-a respectat cele mai multe promisiuni facute in campania pentru alegerile parlamentare din 2012, cum ar fi reintregirea salariilor, a pensiilor, scaderea TVA, etc.

In perioada urmatoare urmeaza sa fie facute publice alte proiecte de guvernare, pentru fiecare domeniu in parte: agricultura, sanatate, si altele.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.