Pentru zilele ce urmează, Biblioteca Judeţeană are o nouă ofertă de evenimente, pentru toate gusturile, astfel încât nemțenii să-și petreacă timpul liber cu folos.

Așadar, joi, 8 iunie, de la ora ora 10.00, Secţia de carte pentru copii propune, sub genericul Biblioteca de la A la Z, o pledorie pentru cunoaștere, prin lectură, în cadrul unei întâlniri cu preșcolarii grupei mari A, din cadrul Grădiniței nr. 5 Piatra-Neamţ (educatoare Raluca Teacu). De la ora 11.00, în Sala „Tezaur”, Secţia de carte pentru adulţi propune seniorilor, la Clubul de Joi, un “Matineu românesc”, ca pledoarie pentru valențele creației artistice autohtone. De la ora 13.00, în Sala „Atelier”, o nouă ediție a Istoriei la răscruce, propune de această dată exemplificări din filmul artistic „Triunghiul morții” (România, 1999, regia: Sergiu Nicolaescu), într-o întâlnire cu elevii clasei a X-a B din cadrul Colegiului Național „Petru Rareș”, prof. coord. Sonia Iacoban. De la ora 13.15, în Sala “Info-Club” Drepturile copilului și ale tânărului în Uniunea Europeană. Planul european pentru tineret și pentru promovarea cetățeniei active. al UNESCO – povești de călătorie, vor constitui punctul de plecare pentru o dezbatere organizată de Centrul de Informare Comunitară (Locală și Europeană). De la ora 17.00, în parteneriat cu Palatul Copiilor Piatra-Neamț și Asociația Arte.ro, se va desfășura în Sala “Cupola” Concursul și expoziția de arte plastic pentru elevi Dr. Sorin Ciobanu.

Vineri, 9 iunie 2017, de la ora 10.00 Filiala Mărăței a Bibliotecii Județene invită la redescoperirea Jocurilor copilăriei, într-o întâlnire cu elevii clasei I B din cadrul Școlii “Daniela Cuciuc”, prof. Roxana Gruia. De la ora 16.00, la sediul central al bibliotecii, Secţia specializată propune melomanilor, în Sala „Atelier”, o nouă serie de audiţii şi vizionări, organizate în parteneriat cu Asociaţia „Prietenii muzicii simfonice” și comentate de dr. Constantin Goilav, iar în Sala „Victor Brauner” găzduiește, o nouă întâlnire cu arta a membrilor cercului de profil din cadrul Palatului Copiilor Piatra-Neamţ (prof. coord.: Cristina Petrariu), într-un atelier de creație plastică.

Promovarea cărții și a lecturii vor constitui tema campaniei organizate pe 11 iunie, începând cu ora 11.00, în Ștrandul Tineretului, sub genericul Triunghiul cunoaşterii: carte, lectură, bibliotecă.

 Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.