Judetul Neamt va beneficia de un proiect de anvergura, a anuntat Ionel Arsene- presedintele CJ Neamt, in conferinta de presa de ieri.

Este vorba de un drum intrajudetean, care va face legatura intre judele Neamt si Bacau, drum ce va trece prin mai multe comune din Neamt, (pe traseu vor fi si Margineni si Icusesti) putand reprezenta un factor de dezvoltare pentru localitatile rurale prin care va trece.

Proiectul este in valoare de peste 70 de milioane de euro din fonduri europene, este realizat in ”tandem” de Consiliile Judetene ale celor doua judete si a ajuns la un stadiu destul de avansat fiind in grafic cu toata documentatia.

Cele doua judete vor contribui si ele cu 5 milioane de euro, nefiind inca stabilit cat va da fiecare judet, din aceasta suma.

Axa de transport intrajudetean , a fost prezentata ca fiind un proiect foarte ambitios, si poate reperezenta sansa de dezvoltare durabila pentru toate localitatile prin care trece dar, si pentru tot judetul Neamt.

In acelasi context, Arsene a anuntat ca se vor aloca fonduri pentru mai multe segmente de drum national si judetean din Neamt: drumul spre Manastirea Petru Voda, Bicaz- Lacu Rosu, Poiana Teiului- Pipirig, Legatura dintre Neamt si Suceava pe la Boroaia, Poiana Teiului- limita cu jud. Suceava si portiunile care au ramas nereabilitate, de pe drumul Piatra Neamt- Roman.

Si vicepresedintele Ioan Asaftei, care are in atributii drumurile judetene din Neamt, a declarat ca pentru actuala conducere a CJ Neamt, drumurile reprezinta prioritate zero si se fac toate eforturile pentru a obtine fonduri, considerand ca fara infrastructura, judetul nu se poate dezvolta.

Ionut CORFU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.