Un proiect marca CJ Neamț a ajuns o pată pe obrazul orașului Piatra Neamț. De ani de zile, Muzeul de Istorie, o clădire simbol a orașului, este într-un proces de reabilitare cu fonduri europene, care pare să nu se mai termine. Obiectivul din inima orașului, rămâne în continuare învelit într-o plasă de protecție cu aspect funebru, în timp ce oamenii PSD critică administrația liberală, învinuind-o de ”aspectul cenușiu” pe care l-ar fi căpătat urbea. ”Implementarea proiectului este în grafic și aștept cu mare interes finalizarea lui, pentru a fi redeschis muzeul pentru toți cei interesați de exponatele pe care le deține. Aceste obiectiv este unul dintre cele mai importante din județ, având în vedere colecțiile extrem de valoroase, unele unicat în țară sau în lume“, spunea Ionel Arsene în luna februarie 2022, declarația fiind preluată într-un articol- odă de pe un site (ziar) tonomat.

Lucrările de reabilitare a clădirii au început în luna mai 2021 și conform datelor de pe panoul din fața Muzeului (foto), ar fi trebuit finalizate pe 27 ianuarie 2023.

După cum arată lucrurile însă, Muzeul de Istorie este foarte departe de a fi redat publicului. După cum  se poate vedea în imaginile de mai jos, astăzi, 2 februarie 2023, toată clădirea este vraiște, iar stadiul la care se află lucrările, se poate deduce cel mai bine din spatele clădirii, pe porțiunea care nu a fost mascată cu plasă. Foarte sugestiv este și bannerul amplasat deauspra intrării principale, pe care scrie ”Lemar lucrează aici pentru dumneavoastră”. Reclama, sufletul… proiectului.

Valoarea proiectului este de peste 20 de milioane de lei (peste 4 milioane de euro), sumă din care CJ Neamt suportă aproximativ 3 milioane de lei. Pe 31 ianuarie 2023, la 4 zile după data la care lucrările ar fi trebuit finalizate, CJ Neamt a suplimentat suma cu care contribuie la reabilitare, cu aproape 3 milioane de lei, din cazua măririi prețurilor la materialele de construcție și pentru că între timp, au mai apărut și alte probleme care trebuie remediate.

Până astăzi, CJ Neamț nu a comunicat nimic oficial despre stadiul lucrărilor la Muzeu, nici despre motivele pentru care constructorul întârzie finalizarea lor. Dacă instituția condusă de Ionel Arsene vrea să facă precizări, le poate trimite pe adresa de mail a tvmneamt.ro.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Părerile oamenilor? In Neamț, ca la nimeni. Propriu și figurat.In speranța că lălăind -o , vor mai beneficia( posibil) de ceva creițari, CJ Neamț și firmele….agreate, transformă imposibilul in posibil, printr- o mare bătaie de joc!

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.