PSD are in vedere in alte noi masuri pentru a veni in sprijinul cetetenilor si al mediului de afaceri.

Anuntul a fost facut in conferinta de presa de astazi de la sediul PSD Neamt, sustinuta de viceprimarul Luminita Vîrlan, candidat pe lista PSD Neamt pentru Camera Deputatilor si de Dan Manoliu, candidat PSD Neamt pentru Senat.

 

Ca principale masuri in sprijinul mediului de afaceri, vor fi infiintarea Ministerului IMM-urilor Antreprenoriatului si Turismului, elaborarea unui cod economic, a unui cod administrativ si introducerea obligativitatii ca statul sa plateasca dobanzi la intarzierile platilor catre agentii economici privati: ”Daca un privat are datorii la stat, imediat i se adauga la suma dobanzi, penalitati, etc. Trebuie sa fie si invers. Ar fi ceva normal ca si statul sa suporte consecinte cand intarzie cu platile. In afara de asta, vom reduce cu 50% unele taxe pentru firme, vom simplifica obtinerea de documente si vom schimba regimul depunerii declaratiilor online, dar vom gasi variante si ca unele documente, cum este cazierul fiscal, sa fie obtinut online de catre cel care il cere. Trebuie sa intarim clasa de mijloc, de aceea IMM-urile reprezinta o prioritate pentru PSD. Se va face si un nomenclator de taxe, pana in martie 2017. Pentru toate acestea va fi creat un departament special in cadrul guvernului”, a declarat Dan Manoliu.

Luminita Vîrlan a spus ca in societatea romaneasca s-a format o conceptie gresita si oamenii de afaceri sunt adesea asimilati cu hotii: ”Este o conceptie gresit formata in randul opiniei publice, si anume ca oamenii de afaceri sunt hoti. Nu impartasim aceasta opinie si consideram ca nu in toate cazurile este asa, de aceea PSD vrea sa vina  in sprijinul mediului de afaceri, mai ales a celui autohton si in special in sprijinul antreprenorilor mici si mijlocii. Codul economic si codul administrativ vor fi pe ordinea de zi in maximum 30 de zile de la formarea guvernului, iar pana la 1 ianuarie 2018, vor fi implementate impreuna cu celelalte masuri. Angajatorii vor primi pentru ucenicii cu varste intre 16 si 24 de ani, 500 de lei pe luna timp de un an si de asemenea se vor plati 750 de lei pentru tinerii cu studii superioare care vor face stagii de pregatire la angajatori. Se vor face intalniri trimestriale cu oamenii de afaceri. Statul trebuie sa fie un partener pentru intreprinzatori si nu invers.”

Aceste noi masuri anuntate, vin dupa ce PSD a reusit sa treaca in Parlament legea care prevede eliminarea a 102 taxe, lege care este acum contestata de PNL si de Guvernul Ciolos. Cu trei saptamani inainte de alegeri, PSD si ALDE sunt singurele partide care au facut public un program de guvernare, bazat nevoi si cifre reale.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.