Consilierii judeteni PNL sunt suparati foc, dupa ce in sedinta de CJ de ieri (27 august), un proiect depus de liberali a fost respins. Florin Hopsa (liderul consilierilor judeteni PNL) a cerut suplimentarea ordinii de zi cu un proiect care prevede repartizarea a 28 de milioane de lei catre primariile din judet, din Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț pe anul 2019, pentru programe de dezvoltare locală, pentru programe de infrastructură care presupun cofinanțare locală, precum și pentru cheltuieli de funcționare. Potrivit lui Hopsa, CJ Neamt este singurul Consiliu Județean care nu a realizat repartizarea acestor sume.

Consilierii judeteni PSD-ALDE-PMP au respins includerea proiectului pe ordinea de zi, iar liberalii remarca faptul ca desi teoretic, ALDE si PMP sunt in opozitie, practic, sunt alaturi de PSD.

Comunicat de presa PNL Neamt:

Consilierii județeni liberali au propus repartizarea sumei de peste 28.000 de mii lei pentru primăriile din județul Neamț–PSD&ALDE s-au opus! Nu le pasă de primari și de dezvoltarea comunelor din Neamț!

Consilierii județeni liberali au inițiat un proiect de hotărâre care prevede repartizarea sumei de peste 28.000 de mii lei pentru primăriile din județul Neamț. Din păcate, cei de la PSD&ALDE și vicepreședintele CJ Neamț, din partea PMP, s-au opus și au refuzat includerea acestui proiect pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean din data de 27 august 2019, deși sumele urmau să fie alocate pentru primarii de toate culorile politice: PSD, PNL, PMP, ALDE.

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de consilierul județean PNL Florin Hopșa se aprobă repartizarea pe unitățile administrativ – teritoriale din județul Neamț a sumei de 28.492 mii lei, reprezentând Fondul la dispoziția Consiliului Județean Neamț, pe anul 2019, pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură care necesită cofinanțare locală, precum și pentru cheltuielile de funcționare, pe care unitățile administrativ – teritoriale din județ, în mod justificat, nu le poate finanța din veniturile proprii și din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Consiliul Județean Neamț este singurul Consiliu Județean care nu a realizat repartizarea sumelor mai sus menționate, iar nevoia localităților pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, pentru susținerea programelor de infrastructură și pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare este foarte mare”, se arăta în proiectul de hotărâre.

Din păcate, majoritatea a refuzat să includă acest proiect pe ordinea de zi.

Cei de la PSD&ALDE, prin refuzul lor, au dovedit că nu le pasă absolut deloc de dezvoltarea comunităților locale din Neamț. Condamnăm ferm acest tip de comportament duplicitar, politicianist și lipsit de scrupule! Lupta politică fără sens nu ar avea ce să caute în administrație, pentru că aici am fost aleși să reprezentăm interesele nemțenilor, nu interesele politice! Ne vom lupta în continuare pentru fiecare comună din județul Neamț, ca să aibă șanse egale de dezvoltare”, a declarat liderul consilierilor județeni liberali Florin Hopșa.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.