O multime de bani da anul acesta Consiliul Judetean Neamt pentru proiectele ale caror grupuri tinta sunt nemtenii. Pentru cele trei capitole finantate din bani publici, pentru proiecte ce au in vizor cultura, religia si recreerea dar si asistenta sociala, anul acesta miza se ridica la 2,8 milioane de lei. Potrivit Emiliei Arcan, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, respectivele proiecte ar trebui depuse pana pe data de 24 aprilie. Acestea urmeaza sa fie analizate de o comisie speciala, dupa care se vor stabili castigatorii. Cei 2,8 milioane de lei vor fi impartiti pe mai multe sectiuni. Pentru cultura, religie si invatamant se dau 300.000 lei. Valorile finantarilor care se acorda pentru un proiect sunt cuprinse intre 5.000 si 20.000 de lei. Un capitol pentru care s-au alocat sume importante este cel asistentei sociale, 300.000 de lei. Cei mai multi bani – 2,2 milioane de lei, se dau pentru activitati sportive si de tineret. Valorile  finantarilor care se acorda pentru un proiect difera pe trei categorii – sport de performanta (pe echipe si individual), sportul pentru toti si sportul scolar. Pentru sportul de echipa, divizia superioara se acorda cel mult 300.000 de lei, pentru divizia medie maximum 200.000 de lei, iar pentru divizia inferioara, cel mult 40.000 de lei. Cate 15.000 de lei se acorda pentru finantarea unui proiect de la sport individual de performanta, de tipul ”pentru toti” sau sport scolar.

Emilia Arcan – Vicepresedinte CJ Neamt

“Criteriile de performanta vor fi stabilite de catre Directia Judeteana de Tineret si Sport Neamt sau dupa caz, de catre Federatia Sportiva Nationala de Specialitate. Asa cum s-a antamplat si anul trecut, vreau sa ii asigur pe toti cei care vor depune proiecte ca se va lucra foarte corect, transparent si ca nu va exista loc de nicio suspiciune.
Garantez acest lucru”

Termenul limita pentru depunerea proiectelor in vederea finantarii este data de 24 aprilie, pana la ora 13.00. Acestea vor fi analizate de o comisie speciala, la fel ca si anul trecut, formata din cinci consilieri judeteni si alti patru membri desemnati prin hotarare a Consiliului Judetean si prin dispozitia Presedintelui Constantin Iacoban.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.