O parte dintre proiectele făcute de fostul primar Dragoș Chitic, in cartierul Văleni din Piatra Neamt, sunt aproape de finalizare, iar altele, se vor finaliza in perioada imediat urmatoare, lucrarile fiind in desfasurare, se arata intr-un comunicat al Primariei Piatra Neamt.

Primaria Piatra Neamt- Lucrări de infrastructură în cartierul Văleni

 În acest an în cartierul Văleni din Piatra-Neamț au demarat lucrări complexe pe străzile Ion Sergentu, Aleea Brazilor și în Lunca Bistriței. O parte dintre acestea sunt într-un stadiu avansat de realizare, urmând să se finalizeze până la data de 15 septembrie.

Pe strada Aleea Brazilor s-au finalizat lucrările la canalul de regularizare a albiei Pârâului Țiganului, la canalizarea pluvială și infrastructura drumului, iar astăzi se toarnă primul strat de asfalt pe o lungime de 277 m liniari.

Pe Strada Ion Sergentu s-a finalizat extinderea rețelei de apă și se montează borduri pe lungimea străzii, urmând ca până pe 15 septembrie să fie finalizată inclusiv asfaltarea. Datorită acestui proiect, vor avea apă curentă 45 de proprietăți din zonă care nu beneficiat niciodată de acest serviciu.

În cadrul contractului pentru înălțarea podului peste Pârâul Turcului s-a finalizat montarea de podețe în Lunca Bistriței, necesare pentru devierea circulaţiei pe strada Gheorghe Asachi. Se așteaptă avizul Poliției Rutiere pentru devierea traficului, după care va demara execuția propriu-zisă a lucrărilor de supraînălțare la pod.

Toate aceste lucrări se efectuează cu fonduri de la bugetul local, valoarea totală a celor 3 proiecte fiind de 3.675.000 de lei (…) În această vară în zona Văleni s-au desfășurat și numeroase acțiuni de salubrizare, dar și lucrări de decolmatare a podețelor și a albiilor pârâurilor Turcului, Țiganului și Bolovoaia. Recent a fost demarată procedura de proiectare pentru extinderea iluminatului public în cartierul Văleni 1.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Caracalul e cu noi . Eminențele care au proiectat urgia asta, apa fara canalizare menajeră, dorm ok noaptea? Știu ei că apa in sol în zona este la o cazma adâncime și că nu poți face o fosa septica ecologica că lumea?
    Dar în zadar .Acum asfaltează .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.