Doua proiectile de calibrul 75 mm au fost descoperite marti in acelasi timp in doua localitati diferite din judetul Neamt, la Doljesti si la Ghindaoani. Proiectilele provin din Al Doilea Razboi Mondial, potrivit ISU Neamt:

”Marți, 29.08.2017, la ora 08:45, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță  a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că în localitatea Rotunda, comuna Doljești a fost descoperit un proiectil neexplodat.

La locul intervenției s-au deplasat doi pompieri militari cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat proiectilul calibru 75 mm ce provenite din Al Doilea Război Mondial. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 100 mp și nu au mai fost identificate alte elemente de muniție.

Marți, 29.08.2017, la ora 08:58, Dispeceratul integrat ISU – Ambulanță  a fost anunțat prin SNUAU 112 despre faptul că în localitatea Ghindăoani, comuna Ghindăoani a fost descoperit un proiectil neexplodat.

La locul intervenției s-au deplasat doi pompieri militari cu o autospecială pentru intervenții pirotehnice, care au ridicat proiectilul calibru 75 mm ce provenite din Al Doilea Război Mondial. A fost verificată zona cu detectorul de metale pe o suprafață de 250 mp și nu au mai fost identificate alte elemente de muniție.”

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.