In dupa-amiaza zilei de miercuri, 24 septembrie, membrii echipei pirotehnice din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Petrodava” al judetului Neamt au fost solicitati sa intervina in localitatea Sabaoani, unde un grup de muncitori au descoperit doua proiectile neexplodate din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Pirotehnistii s-au deplasat rapid la locul solicitarii, unde au luat toate masurile conform procedurilor si legilor in vigoare, anume au izolat zona si au ridicat elementele de munitie pe care le-au transportat la depozitul de munitie a Inspectoratului, ulterior urmand a fi distruse in conditii de maxima siguranta.

Andrei Grancea, purtatorul de cuvant al ISU Neamt
„Dispeceratul a fost anuntat ca in localitatea Sabaoani o echipa de muncitori care realizau o lucrare de canalizare a localitatii a descoperit doua elemente de munitie. La locul indicat s-au deplasat doi ofiteri ai echipei pirotehnice a unitatii, au ridicat cele doua proiectile si au efectuat verificarea pe o suprafata de 60 de metri patrati, dupa care au sapat doi metri in locul in care au fost gasite”
Cele doua proiectile, dintre care unul de calibru 76 mm reprezinta un adevarat pericol, in caz ca organele competente nu sunt solicitate sa intervina. Un proiectil perforant trasor contine substanta exploziva in interior. Specialistii din cadrul ISU Neamt va informeaza ca in cazul descoperirii munitiei ramase neexplodate trebuie respectate o serie de masuri de prevenire a unor situatii posibil periculoase.

Andrei Grancea, purtatorul de cuvant al ISU Neamt
„In cazul descoperirii unor elemente de munitie, rugam pe toti cetatenii judetului Neamt sa nu le miste in nici un fel, sa asigure securitatea zonei in care acestea au fost descoperite si sa apeleze numarul unic de urgenta 112, prin care se solicita echipa pirotehnica, singura abilitata din judet sa execute misiuni de asanare a teritoriului in conditii de siguranta”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.