Luni, 05.09.2016 la ora 09:37, Dispeceratul  ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre descoperirea unui element de muniție în localitatea Ingărești, comuna Urecheni.

La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu 2 subofițeri și autospeciala pirotehnică, care au ridicat un proiectil exploziv calibru 25 mm., în vederea depozitării și, ulterior, a distrugerii.

Proiectilul a fost descoperit de către un localnic, pe timpul executării unor lucrări în gospodărie. Echipa pirotehnică a verificat zona pe cca. 20 mp, utilizând detectorul de metale GARRETT GTI 2500 și nu a mai descoperit niciun element de muniție.

Tot luni, la ora 13:24, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre descoperirea unui element de muniție  în localitatea Unghi, comuna Dragomirești.

La locul intervenţiei s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu 2 subofițeri și autospeciala pirotehnică, care au ridicat un proiectil exploziv calibru 57 mm., în vederea depozitării și, ulterior, a distrugerii.

Proiectilul a fost descoperit de către un localnic aflat cu oile la păscut. Echipa pirotehnică a verificat zona pe cca. 300 mp, utilizând detectorul de metale GARRETT GTI 2500 și nu a mai descoperit niciun element de muniție.

Ionut CORFU

sursa: ISU Neamt

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.