Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Județean de astăzi, figura un Proiect de Hotărâre inițiat de președintele interimar Ion Asaftei, privind aprobare documentației tehnico-economice pentru un gard la preț de ”Zidul Chinezesc”, adică aproape 500 de euro metrul liniar, ce ar urma să fie construit Complexul Rezidențial de Servicii Sociale Roman. Valoarea totală a gardului de 130 de metri, s-ar ridica potrivit proiectului, la 60.000 de euro.

Evident că ”afacerea” le-a sărit imediat în ochi unor consilieri județeni din opoziției, dar și presei neînregimentate politic. După luările de poziție de ieri din spațiul public, proiectul a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței de astăzi.

Proiect CJ Neamț: Se aprobă documentația tehnico-economică aferentă obiectivului de investiții “Refacere împrejmuire gard” la Complexul Rezidențial de Servicii Sociale Roman – Centrul de Abilitare și Reabilitare Sf. Nectarie, cu o valoare estimată de 296521,78 lei(inclusiv TVA).
Adică un gard de 134,46 metri liniari.
Adică doar 450 de euro metrul liniar de gard în a cărui componență intră fundație, panouri din metal, panouri din plasă bordurată, bolțari prefabricați și stâlpi metalici 80×80.
Voi, ce stați la case, tot 450 de euro – metrul liniar de gard ați plătit?
Sau mai exact și voi ați plătit 60000 de euro pe gardul de la casă?”, spunea ieri pe facebook, Laurențiu Crețu, consilier județean USR.

Subiectul a fost preluat și de presă. Afacerile ciudate / dubioase / contradictorii ale CJ Neamț continuă și după fuga de pușcărie a infractorului Ionel Arsene, scrie vestea. net în articolul  450 de euro metrul liniar de gard la CJ Neamț! 296.000 lei pentru nici 135 metri  de gard. Pe ordinea de zi a proximei ședințe de CJ este – după cum dezvăluie consilierul județean (USR) Laurențiu Crețu – aprobarea unui proiect de HCJ care prevede cheltuirea a aproape 300.000 lei (cu tot cu TVA) pentru… un gard de 134,46 metri liniari. La un calcul simplu simplu… continuarea articolului AICI

Părând a fi într-o ușoară stare de nervozitate după ce a anunțat retragerea proiectului de pe ordinea de zi, la discuțiile de la ”Diverse”, președintele Ion Asaftei s-a lansat timp de zeci de minute într-o tiradă de acuze, amenințări cu procese și chiar insulte la adresa presei nealiniate la ușile birorilor de la etajul doi al clădirii CJ Neamț.

Acesta a acuzat presa că dezinformează (după ”dezinformare” proiectul a fost retras) și a făcut afirmații de genul ”Câinele de pază al democrației să nu se transforme în potaie ordinară”. De asemenea, a amenințat cu procese pe jurnaliștii care-și permit să aprecieze cam care ar putea fi prețul corect pentru un gard, sau care își permit să suspecteze afaceri cu dedicație la CJ Neamț, discursul înfierării presei, amintind de atmosfera din timpul ședințelor de CJ de vremea infractorului fugar, PSD-istul Arsene. Pe un alt subiect sesizat de presa locală, cel cu Axialul care începe să o ia la vale, Asaftei l-ea recomandat jurnaliștilor, “presa sa scrie cu patriotism”.

Bunul simț a învins și astăzi în cadrul ședinței CJ Neamț, o altă posibilă bombă fiind dezamorsată la timp!
Pe motiv de:
-“nu s-a obținut certificatul de urbanism”
-“pentru a se face o analiză mai profundă a cheltuielilor”, legate de “Refacere împrejmuire gard” la Complexul de Servicii Sociale Roman, cu prețul de 451 de euro metrul liniar.
Hai că se poate! Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi!”, a transmis astăzi după ședință, consilierul județean USR Laurențiu Crețu.
La preluarea funcției de președinte interimar, Ion Asaftei afirma într-o conferință de presă, că prima reformă pe care o va face la CJ Neamț, va fi pe segmentul comunicare (colaborare-presă), adus la nivel de Uniunea Sovietică în perioada celor 7 ani de administrație Arsene- PSD
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

 1. Să întindem hora mare, să n-o ia drumul la vale. Axialul mai ales, că pe-acolo trec mai des. Și tot din patriotism, să jucăm cu optimism, pentru garduri și podețe și-alte realizări mărețe.

  E bine 👌? E destul de patriotic?

 2. Hotia in Neamt , e la rang de cinste ! Am ajuns sa ne luptam cu morile de vant !?
  Orasul e vraiste , gurile de cannal cu cel putin 10 cm mai inalte decat asfaltul , probabil primaria a facut contract cu cervisurile pt reparatii pe banii fraierilor !?
  Perla Moldovei nu a aratat mai jalnic ca acum , de cand stau eu in acest oras !

 3. Costul gardului este enorm. Anul trecut am făcut gard 40 m ,de la zero cu șipci metalice de calitate și am cheltuit 6000 euro. Ăștia de la PNL fura in draci deoarece știu că vor pierde alegerile, apoi sunt bani europeni și nu le cere nimeni socoteala. Au blocat tot orasul ca sa prindă toți banii până la alegeri. Sa auzim numai de bine!
  ADMIN: Gardul urmează să fie făcut cu banii CJ Neamț, condus de PSD cu președinte de la ALDE. Așa că PNL nu are nicio treabă cu afacerea asta urât mirositoare

  • Alex bați câmpii sau pupi în DOS pe cineva…..
   Ce are……cu prefectura… Dacă pricepi ce vreau să-ți spun…. Dar nu cred că pricepi…

 4. Postacii pesedisti suferă de analfabetism funcțional cronic .
  Deși din titlu e limpede că se vorbește despre consiliul județean ființa umană o băgă cu liberalii care fura.
  Parcă îl văd pe nea Ion de la han prin Italia. Acolo e țara lor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.