Colegiul Tehnic „Ion Crenga” Targu Neamt organizeaza joi, 29 aprilie,  in parteneriat cu Asociatia de Turism Romano-Franceza Targu Neamt, Primaria Targu Neamt si Inspectoratul Scolar Judetean Neamt, proiectul educational „Cinste Eroilor”, ajuns anul acesta la cea de-a IV-a editie. Proiectul isi propune promovarea si protejarea traditiilor locale prin intermediul tuturor partenerilor implicati: profesori, elevi, reprezentanti ai Muzeului de Istorie  si Etnografie Targu Neamt si ai Primariei Targu Neamt. Organizatorii mai vizeaza optimizarea  procesului  de  predare – invatare – evaluare si responsabilizarea elevilor in cunoasterea, pastrarea si promovarea traditiilor si valorilor culturale romanesti, ca parte a identitatii locale si nationale.

Manifestarile vor debuta joi, de la ora 9, cu primirea invitatilor, urmata de deschiderea lucrarilor si prezentarea comunicarilor stiintifice ale participantilor. Intre orele 12 si 14, va avea loc sesiunea de comunicari stiintifice si metodice pentru profesori si elevi pe teme de istorie, urmata de acordarea premiilor si diplomelor.

Manifestarea se va incheia cu o vizita la Cetatea Neamtului.  Activitatea se adreseaza atat elevilor, cat si cadrelor didactice de la Colegiul Tehnic „Ion Creanga” din Targu Neamt, dar si de la alte scoli partenere din judetul Neamt si din judetele Suceava , Botosani, Iasi , Brasov si Chisinau. Lucrarile vor avea teme  inspirate din istoria romanilor sau din istoria universala. Simpozionul are doua sectiuni: una destinata profesorilor/pasionatilor de istorie si o alta destinata elevilor. Subiectele de istorie pot cuprinde teme de istorie locala (veterani de razboi sau tortionari ai  dictaturii comuniste), teme despre principalele evenimente locale, regionale si nationale ale romanilor, precum si teme din istoria Europei. Subiectele alese de profesori pot ilustra si noi principii de didactica, ce pot fi aplicate la clasa.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.