Proiectul initiat de consilierul judetean USR Laurentiu Crețu, a fost adoptat in sedinta de ieri de CJ, cu unanimitate de voturi. Concursurile de angajare in aparatul de specialitate de la CJ Neamt vor fi mai greu spre imposibil de aranjat, pentru ca proiectul prevede folosirea unui program informatic in colaborare cu ANFP (Agenția Națională a Funcționarilor Publici), cu ajutorul caruia vor fi extrase subiectele de concurs, astfel incat acestea nu vor putea ajunge la candidati inainte de sustinerea examenului (amanunte AICI).

În ședința de Consiliu Județean de astăzi inițiativa pe care am depus-o încă din noiembrie anul trecut a fost votată în unanimitate. Este vorba despre un protocol de colaborare cu ANFP, prin care subiectele la concursurile pentru funcțiile publice vor fi selectate aleator cu ajutorul unui program informatic. Concluzia acestui vot este una pozitivă: toți consilierii județeni își doresc concursuri transparente, organizate pe bune, la toate instituțiile din județ.
Agenția Națională a Funcționarilor Publici a anunțat public în august 2021 posibilitatea UAT-urilor de a folosi această aplicația de extragere automată a subiectelor pentru a asigura corectitudinea concursurilor și pentru a crește încrederea cetățenilor în aceste concursuri, care de mult prea mult timp sunt considerate aranjate sau organizate cu dedicație. Îmi doresc ca protocolul votat astăzi să nu rămână doar pe hârtie și ca de la următoarele concursuri să fie folosit de instituțiile județene. Avem un instrument care crește gradul de corectitudine și transparență – să-l folosim! Pentru ca instituțiile statului să se profesionalizeze, oamenii trebuie, în primul rând, să capete încredere în ele. Lupta pentru transparență continuă!”, transmite Laurentiu Crețu (USR), initiatorul proiectului.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.