CJ Neamt a aprobat in sedinta de Consiliu Judetean din luna aprilie, finantarea pentru desfasurarea la Roman a celei de a 25-a editii a  ”Galei Asociatiei Jurnalistilor si Scriitorilor de Turism din Romania”. Actiunea are ca scop promovarea turistica a zonei de est a judetului Neamt si a municipiului Roman si a fost aprobata la initiativa presedintelui CJ Neamt Ionel Arsene, dupa o solicitare venita din partea Primariei Roman. Gala va avea loc in perioada 9-11 mai si va fi organizata in parteneriat cu Asociatia Ziaristilor de Turism din Romania si cu Municipiul Roman.

Evenimentul propus a se desfasura in municipiul Roman, este un proiect cultural, turistic, educational, care isi propune sa promoveze zona estica a judetului Neamt si a municipiului Roman prin turism, motivat de faptul ca Romanul dispune de o impresionanta zestre materiala si spirituala, de o istorie veche si rodnica, in decursul careia regasim personaje ilustre ale neamului romanesc, de la Alexandru cel Bun si Stefan cel Mare la Petru Rares si multi alti urmasi gloriosi, de la carturari, scriitori si muzicieni (Miron Costin, episcopul Melchisedec Stefanescu, Mihail Sadoveanu ori Sergiu Celibidache) la datini si obiceiuri de o deosebita valoare culturala etnografica. Totodata, cu ocazia vizitei de documentare a jurnalistilor prezenti la eveniment, pe traseul Roman- Hanu Ancutei- Razboieni- Targu Neamt, vor fi puse in evidenta si alte obiective turistice din judetul Neamt”, a declarat Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt.

Asociatia Ziaristilor de Turism din Romania este o entitate profesionala nonprofit cu peste 250 de membri, compusa din jurnalisti care lucreaza in presa scrisa, radio si televiziune, reviste, scriitori de turism, cadre universitare, editori, fotografi, etc. din Bucuresti, din tara si din Basarabia, aceasta activand de 6 decenii in promovarea turistica.

In colaborare cu autoritati locale, Asociatia Ziaristilor de Turism din Romania organizeaza anual de 25 de ani, o Gala menita sa recompenseze activitatea deosebita a unor jurnalisti, scriitori, fotografi, cadre universitare, manageri din turism, da sa si contribuie la promovarea  ideii de turism cu componentele sale, si a regiunilor romanesti, prin sesiuni cultural-stiintifice, prezentari de filme documentare si actiuni de documentare jurnalistica.

Activitatile in cadrul Galei din judetul Neamt in ansamblu si obiectivele turistice din zona vizitata vor constitui subiecte de stiri, reportaje si interviuri care vor fi difuzate pe canale media ca revista ”Romania Pitoreasca”, TVR1, TVR Iasi, TVR3, Radio Iasi, presadeturism.ro, Agerpres, revista ”Vacante la tara” sau Radioa Romania International. La eveniment vor participa 35 de jurnalisti, iar CJ Neamt va contribui cu 19.900 de lei, bani necesari pentru cazare si masa.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.