In ultimele zile, propaganda COVID (o parte a presei nationale si internationale) a revenit din nou la viață si publica stiri din cele mai panicarde, cu variante de de Sars Cov2 (Delta, Ipsilon, Lambda, etc.) care chipurile ar fi inceput sa se raspandeasca cu repeziciune, fiind deja inregistrare zeci de cazuri in Romania, ba chiar si morti.

Cifrele insa (cifrele nemanipulate), demonteaza toate aceste scenarii înfricosatoare. Astazi, in Spitalul Judetean Neamt mai erau internate 3 persoane pozitive la testul Covid, toate 3, cu forme usoare, dupa cum a declarat pentru tvmneamt.ro, medicul Cristina Atanasoaie Iacob.

In tot judetul Neamt, mai sunt raportate doar 19 cazuri de infectare. Asta, in timp ce Guvernul mentine starea de alerta si masurile aberante care decurg de aici, cum ar fi purtarea mastii in piete sau in locuri publice aglomerate. Toate cele 19 cazuri sunt inregistrate in doar 7 UAT-uri din judet (foto jos-sursa: Prefectura Neamt). In celelalte 76 de UAT-uri, Sars Cov2 a disparut de mult. De remarcat este ca din cele 7 UAT-uri, 3 sunt orase, deci aglomerari mai de populatie. Dar chiar si asa, in Piatra Neamt mai sunt doar 2 cazuri, iar in Roman, 6. Incidenta pe judet este de 0,3 la mie.

Si mai trebuie precizat ca judetul Neamt este printre ultimele din tara in ce priveste rata de vaccinare.

La nivel national, lucrurile stau de asemenea mai mult decat bine. De saptamani intregi, sunt raportate intre 30 si 60 de cazuri zilnic. La aceste cifre, nu numai ca nu ar mai trebui sa fie niciun fel de stare, de alerta sau de care o fi ea, ci ar trebui chiar sa fie declarata iesirea din pandemie/epidemie.

Dar chiar si cu aceste cifre, populatia este in continuare bombardata cu mesaje apocaliptice, atat dinspre Guvern cat si dinspre partea aceea din presa centrala in care la inceputul pandemiei (sau ce o fi fost ea) s-au pompat zeci de milioane de euro.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.