Catalin Misaila, consilier local ALDE Piatra- Neamt,  va propune in sedinta de CL de astazi (26 octombrie), ca un etaj din mall-ul de la Piata Centrala (Mall Forum Center) sa fie pus la gratuit la dispozitia producatorilor din Piatra- Neamt, altii decat cei din domeniul agricol, urmand ca acestia sa plateasca pentru spatiile respective, doar utilitatile.

Misaila motiveaza propunerea spunand ca ”incercarile succesive de a rentabiliza utilizarea acestui spatiu generos pe baze economice corecte si transparente, s-au dovedit a fis esecuri”. El s-a inspirat dintr-un model vazut la Chisinau (Republica Moldova) unde administratia a pus la dispozitia producatorilor moldoveni un intreg mall chiar in centrul orasului, cu titlu gratuit, ”chiriasii” platind doar utilitati, intretinere si paza. Asta a facut ca preturile produselor sa scada iar economia locala sa creasca.

Selectia firmelor care ar putea primi spatii, se va face in baza unui regulament si ghid de performanta.

Alte patru propuneri ale lui Catalin Misaila vor fi dezbatute in sedinta de consiliu local de astazi: acordarea de burse pentru elevii din municipiu cu performante scolare, organizarea anuala a unui Memorial Adrian Rugina, subventionarea cu 50% a transportului elevilor catre unitatile de invatamant si cea mai importanta, trecerea strandului si cimitirelor din Piatra- Neamt in administrarea directa a primariei.

Pentru ca propunerile lui Misaila sa fie aprobate, este nevoie si de votul cosilierilor PNL-PMP.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Ha, ha, ha! Să vedeți circul de pe fata pământului: din cauză că sunt din partide diferite nu se va putea aproba. Acești politicieni de mucava nu au înțeles că interesul comunității este mai presus decât interesul de partid! Rușine!

  2. E oricum o mare capcana aceasta scutire de la plata chiriei, pentru ca utilitatile ajung la sume enorme in lunile cu incalzire: 1500 lei pentru 40 mp doar utilitati, fara chirie….Cati producatori pot suporta, oare, astfel de costuri lunare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.