O propunere legislativa initiata de mai multi deputati PNL, semnata si de doi parlamentari de Neamt, prevede suspendarea permisului de conducere pentru șoferii care nu-si platesc amenzile de circulatie in cel mult 60 de zile. Imediat dupa acest termen, permisul figureaza ca suspendat, iar dupa ce va fi platita amenda, soferii redobandesc imediat dreptul de a conduce.

Potrivit OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor, amenzile pot fi achitate la jumătate din cuantumul lor în termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal de constatare.

Inițiatorii propunerii, printre care se regasesc si nemteanul Sebastian Burduja (deputat PNL de Bucuresti) sau fostul ministru Raluca Turcan, susțin că pe lângă numeroasele accidente rutiere ce au loc în țara noastră, o altă problemă o reprezintă și nivelul scăzut de achitare a amenzilor rutiere de către șoferi, ceea ce aduce mai puțin bani în bugetele autorităților locale.

Pentru a intra in vigoare, propunerea legislativă trebuie să treacă de votul Parlamentului, să fie promulgată de președintele țării și să fie publicată în Monitorul Oficial, informează avocatnet.ro

Mai multe detalii despre propunerea legislativa AICI

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.