Un nou megascandal zguduie DGASPC Neamț. O fată de doar 15 ani, dintr-un Complex de Servicii, întreținea relații sexuale contracost, iar proxenet era chiar o angajată care trebuia să o supravegheze.

Tânăra era în grija statului la Complexului de Servicii „Familia Mea“- Roman, din subordinea DGASPC Neamț. Complexul deține 12 apartamente în mai multe locuri din Roman, unde sunt cazați copii aflați în diferite situații de dificultate. Fiecare apartament găzduiește câte 6 copii, aceștia fiind supravegheați, îndrumați, îngrijiți, de un intructor de educație.

În cazul de față, instructorul de educație, o femeie din Roman, angajată de 20 de ani pe acest post la DGASPC, era chiar cea care o făcea pe ”peștele” pentru tânăra pe care ar fi trebuit să o protejeze în fața unor astfel de capcane.

Toată ”afacerea” a fost dată în vileag în urmă cu aproape 3 săptămâni, pe 8 ianuarie, de către o altă angajată, care a aflat de ultimul client al fetei, apoi a sesizat conducerea DGASPC, instituție care la rândul ei a sesizat organele de urmărire penală. În cauză, a fost deschis un dosar penal la DIICOT Neamț.

La solicitarea tvmneamt.ro, cazul fost confirmat oficial de DGASPC Neamț: ”În data de 8 ianuarie 2024, o salariată din cadrul Complexului de Servicii „Familia Mea“ Roman, a sesizat următoarele: una dintre beneficiare, în vârstă de 15 ani, i-a spus că ar fi întreținut relații sexuale cu un tânăr din Pașcani, pe care l-a cunoscut prin intermediul unei angajate.

DGASPC Neamț a sesizat de îndată organele abilitate în vederea stabilirii cu exactitate a faptelor, iar în cazul salariatei suspectate s-a dispus, conform prevederilor legale, mutarea acesteia într-un serviciu administrativ al Complexului Familia Mea, pentru a nu mai avea contact cu beneficiarii până la finalizarea cercetărilor. Minora în cauză este inclusă într-un program de evaluare și consiliere psihologică și primește servicii de suport din partea psihologilor centrului.

Totodată, la nivelul DGASPC Neamț s-a constituit o comisie disciplinară, cercetarea fiind în curs în acest moment”, a transmis DGASPC Neamț.

Conform unor surse din anchetă, instructoarea de educație era cea care îi făcea rost de clienți fetei, o învăta tainele sexului, dar și metode de abordare și comportament, pentru ca plătitorii să fie mulțumiți de serviciile prestate și să devină clienți fideli. Deocamdată nu se știe de la ce vârstă a început să o exploateze pe fată, însă cert este că banii intrau în buzunarele celei care din instructor de educație, a devenit proxenet cu salariu de la stat.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.