ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului) cere suspendarea temporara a site-ului Altex (firma cu origini în Piatra Neamt), dupa ce inspectorii insitutiei, au constatat ca retailer-ul de electronice își insela clientii cu reduceri de Black Friday, care de fapt nu erau reduceri. Peste 1.000 de produse de pe site-ul Altex fac obiectul cercetarii ANPC.

Altex a fost amendata deja cu 50.000 de lei (aproximativ 10.000 de euro) si s-ar putea alege si cu dosar penal pentru inselaciune. Reprezentantii firmei nu neaga practicile inselatoare. Conform ANPC, acestia ar fi spus ca nu pot fi corecti pe o piata unde nimeni nu respecta legislatia.  „Sub coordonarea Direcţiei Generale Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), împreună cu Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti-Ilfov s-a desfăşurat, în ultimele zile, o verificare a mediului online, în ceea ce priveşte modul în care se derulează perioada cunoscută drept „Black Friday” – un vârf al promoţiilor anuale.  

Astfel, în data de 9 noiembrie 2021, prin acesarea site-ului www.altex.ro, comisarii ANPC au constatat faptul că operatorul economic promova produse ca fiind la reducere de preţ, fără a aplica reducerile din preţul de referinţă (cel mai scăzut preţ practicat în acelaşi spaţiu de vânzare în perioada ultimelor 30 de zile, înainte de data aplicării preţului redus)”, transmite ANPC pe pagina de Facebook. În urma verificărilor, echipele ANPC ar fi depistat peste 1.000 de produse cu abateri de preţ, afişate pe site.

ANPC va informa autorităţile din domeniu, respectiv Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) şi Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI, referitor la abaterile înregistrate, de Black Friday, la Altex, pentru a se putea preîntâmpina continuarea promovării acestui tip de „reducere de preţ” neconformă.”, mai informează ANPC.  De asemenea, ANPC anunţă că va informa organele penale competente în România cu privire la cazurile de înşelăciune constatate, ca urmare a acestor controale.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.