Protejarea și oferirea celor mai bune condiții pentru dezvoltarea familiilor, precum și a persoanelor vulnerabile au fost pe lista de priorități a deputatei PNL Neamț, Mara Calista, în sesiunea legislativă Septembrie – Decembrie 2023. ”Am adoptat, depus și susținut proiecte de lege pentru a oferi claritate, soluții concrete și un cadru legislativ cuprinzător și adaptat realităților.
În primul rând, aș dori să reamintesc că am adoptat și este în vigoare legea privind accesul cu prioritate pentru femei însărcinate precum şi pentru persoane însoţite de copii, cu vârsta de până la 5 ani, la casieriile sau ghișeele entităţilor publice şi private, precum şi la serviciile oferite de acestea, pe care am inițiat-o alături de colegii mei Alin Ignat și Florin-Alexandru Alexe, cu suportul Mirela Retegan și al părinților. Mai mult chiar, puteți să ne transmiteți exemplele de bune practici întâlnite, dar și situațiile în care legea nu s-a aplicat, la adresa de e-mail aplicarelegeaprioritatii@gmail.com.
Totodată, am inițiat o serie de propuneri legislative care vor avea un impact pozitiv după ce vor fi adoptate:
Venim în sprijinul mamelor minore prin acordarea unor drepturi de care orice altă mamă majoră beneficiază. Am inițiat și depus propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului prin care le vom oferi mamelor minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, dreptul să decidă cu privire la copilul lor.
Tot în perioada septembrie – decembrie 2023 am lansat inițiativa și implementarea ”Carnetului prematurului și Nou Născutului cu Risc, precum și de integrare a terapiei Kangaroo Care în maternități”.
Și pentru a continua seria proiectelor prin care încercăm să oferim cele mai bune soluții pentru protejarea victimelor, m-am alăturat colegilor pentru a face parte din Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru combaterea traficului de persoane”, transmite MARA Calista.
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.