Gianina Carbunariu, directoarea Teatrului Tineretului, cea despre care Ionel Arsene a lasat sa se inteleaga ca a fost sprijinita de Laurentiu Dulama (PMP- vicepresedinte CJ Neamt doar cu numele si cu salariul) sa ocupe postul de conducere al intitutiei culturale emblemă a judetului, este plecata din tara de peste doua saptamani. Ca sa pastram registrul, Dulama a fost principalul actor in regia de prost gust cu demiterea fostului director Liviu Timus pe care Gianina Carbunariu l-a inlocuit la conducerea tatrului. Sursele noastre spun ca este un obicei la cea care are pretentii de geniu al artei teatrale sa plece din tara saptamani la rand in timp ce leafa merge, bine-nteles, din banii CJ adica din taxele si impozitele nemtenilor. Deplasarile ei in strainatate ii aduc alte venituri, pentru diferite proiecte in care este implicata si pe care le sustine peste mari si tari pe mii de euro. Cu alte cuvinte, un director angajat al unei institutii publice traieste in huzur pe banii nostri.
  In tot acest timp, managementul TT-ului este unul dezastruos, cu un program compus din piese cel putin ciudate, cum este si un atelier de miscare (?!) numit ”Exercitii de incredere”  descris drept lectie deschisa de dans contemporan. Problema aici este ca din cei 16 actori pusi sa danseze, doar unul sau doi stapanesc ceva mai bine acest domeniu, restul neavand inclinatii spre dans. Cei mai multi din teatru se intreaba daca nu cumva aceste piese sunt facute anume ca sa-i faca de ras pe actori. De altfel, in randul acestora mocnesc mari nemultumiri legate de asa-zisul management al directoarei plecata mai mult pe alte meleaguri. Ea a venit cu niste conceptii ”moderniste” (cum le place unor laudatori sa spuna), obligandu-i pe actori sa apara in fata publicului dupa spectacole si sa intre in dialog cu spectatorii, iar cine nu se conformeaza este amenintat cu diminuarea salariului. Teatrul s-a transformat intr-un fel de garnizoana unde ordinele nu se discuta si daca nu urmezi ”viziunea” Gianinei esti trecut pe lista neagra.
   Cei care sunt avizati in domeniu, spun ca ceea ce se intampla la TT Piatra- Neamt face parte dintr-un plan bine conceput la nivel national prin care se urmareste o schimbare radicala a teatrului. Prin impunerea in functii a unor oameni ca Gianina Carbunaru, acest segment al culturii se vrea dus intr-o zona a decredibilizarii actului de cultura in adevaratul sens al cuvantului.
   Iar astfel de episoade s-au inmultit de cand director este Carbunariu si tind sa devina regula. Ne referim la schimbarea siglei folosindu-se insemne homosexuale, piese de teatru cu limbaj de bordel, etc.
    Totusi nu ar fi rau ca atunci cand mai apare in peisaj, directoarea Carbunariu sa mai fie intrebata un pic de sanatate daca nu chiar demisa, pana nu ne trezim cu felinare rosii la usa TT si cu actori in pielea goala la geamuri, in loc de afise. Ca doar asa e modern, nu?
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Mai verifică ortografia, stimate jurnalist (” la înlocuit la conducerea teatrului”)!
    În rest, nicio mirare că destinele noastre depind de Dulamă, Pintilie, Arsene, Gavrilescu…băieți buni, niște sori cu facultăți făcute pe pile, când deja își făcuseră debutul în politică.
    Deștepții au emigrat de scârbă pentru ca politrucii să se poată cocoța cat mai sus. Nu trebuie decât sa le fie citite CV-urile alea stufoase…cu atenție, însă.

  2. ..a ajuns si dulama sa aiba protejate..vai de capul nostru..asta nu ti-e bun decat la sifonat bani, la “aranjamente” de la limita legii, etc Cat despre anonima directoare al TT-ului..ea intra in acelasi “peisaj”al schimbarilor “comandate” politic de la Complexul muzeal, Biblioteca judeteana si multe altele mai putin mediatizate..macar nu este din tg neamt..

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.