Sute de oameni au protestat din nou noaptea trecuta in Piatra Neamt, contra restrictiilor si a lipsei totale de sprijin din partea guvernului, pentru populatia afectata de criza economica ce se adanceste tot mai mult in societatea romaneasca.

Sirul protestelor a inceput la ora 17, cand in fata Prefecturii si a Teatrului Tineretului s-au adunat cateva zeci de oameni, care s-au aratat extrem de revoltati fata de impactul in plan financiar pe care îl resimt dupa ultimul an de restrictii. Totodata, oamenii si-au exprimat convingerea si ingrijorarea ca tot ce se intampla sub masca pandemiei, sunt de fapt demersuri in pasi marunti catre o dictatura, urmand chiar ca vaccinarea sa devina obligatorie prin lege.

Dupa cateva ore, un alt protest avea sa inceapa tot in fata Teatrului Tineretului. In jurul orei 21, cateva sute de oameni (cel putin 300 dupa unele estimari) au plecat in marș pe strazi, ajungand pana in fata Spitalului Judetean. La ora 22 s-a revenit in fata Teatrului Tineretului, unde manifestantii au blocat strada si au strigat minute in sir ”Jos masca!”, ”Hotii!”, ”Libertate!”.

S-a plecat apoi din nou în mars, pe traseul Unic- Str. Orhei- Aleea Tiparului- magazin Orion- str. 1 Decembrie 1918, apoi retur, pe str. Petru Rareș și din nou in fata Teatrului Tineretului, unde s-a ajuns in jurul orei 23:30. In fata sediului Politiei Locale, de str. Orhei, protestatarii s-au oprit si au scandat ”Hotii!”.

De la acest ultim mars nu au lipsit incidentele. Pe str. Orhei, manifestantii au incercat in  doua randuri sa opreasca ambulante aflate in misiune, cu semnalele luminoase in functiune. Acestia au huiduit echipajele medicale. Si in giratoriul de la Orion, la vederea unei ambulante aflate in misiune, oamenii au huiduit si au strigat ”Circul Globus”.

Tot pe str. Orhei, soferul unui autobuz de la Troleibuzul SA, a fost nevoit sa intoarca dupa ce a fost blocat de protestatari, o parte dintre acestia, indemnandu-se unii pe altii sa rastoarne mijlocul de transport in comun, in care se afla doar soferul. Acesta a fost insa pe faza si a reusit sa intoarca rapid masina si sa se departeze.

Jandarmii au fost nevoiti sa intervina in doua randuri si sa scoata din public un individ condamnat in trecut la inchisoare pentru infractiuni informatice, pentru ca avea fata acoperita in intregime cu o masca ”Anonymous” si a incercat de doua ori sa provoace scandal, agresand verbal echipa tvmneamt.ro.

Conform Jandarmeriei Neamt, in urma protestelor de noaptea trecuta din Piatra Neamt, s-au aplicat 7 avertismente, insa încă se lucreaza la analizarea evenimentelor, inclusiv pe baza imaginilor video, asa ca nu este exclus sa se ia si alte masuri.

Transmisiune LIVE tvmneam.ro:

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.