Dupa protestul de la Spitalul Judetean Neamt din aceasta dimineata (8 februarie) cadrele medicale nemultumite de conditiile de salarizare, au avut o intalnire la sediul CJ Neamt cu Ionel Arsene, pentru dezmorsarea conflictului. Potrivit unui comunicat de presa al CJ Neamt, diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați.

Comunicat de presa, CJ Neamt:

În urma protestului din această dimineață, la sediul Consiliului Județean Neamț a avut loc o întrevedere între Ionel ARSENE, președintele instituției, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentanții asistenților medicali, în scopul deblocării acestei situații și identificării unor soluții la problemele ridicate.

”Am mediat astăzi o întâlnire între conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și reprezentații asistenților medicali. Aceștia și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că veniturile li s-au diminuat timp de trei luni consecutiv.

Am descoperit că oamenii nu știau care au fost motivele pentru care în ultimele luni au avut venituri mai mici și am fost surprins să constat că reprezentanții sindicatelor, precum și reprezentanții salariaților neafiliați nu și-au informat în mod corect colegii pe care îi reprezintă despre prevederile legale.

De când ocup funcția de președinte al Consiliului Județean, nu am refuzat niciodată o solicitare venită din partea conducerii Spitalului Județean și nici nu o voi face, atât timp cât aceasta va duce la creșterea calității actului medical sau la îmbunătățirea condițiilor din această unitate spitalicească. Atât pentru mine, cât și pentru întreaga echipă a Consiliului Județean, sănătatea nemțenilor dar și asigurarea condițiilor de muncă pentru salariații instituțiilor din județ aflate în coordonarea noastră, sunt extrem de importante!”, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

În urma discuțiilor purtate, s-a stabilit că diferențele de venit sunt consecința includerii normei de hrană în sporul de 30% și a creșterii numărului de salariați. În perioada următoare se va analiza modul de calcul al sporurilor, astfel încât să nu mai existe fluctuații mari de la o lună la alta. În plus, astăzi s-a solicitat Guvernului României și ministerelor de resort excluderea indemnizației de hrană din procentul de 30% aferent sporurilor.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Acelasi tupeu mizerabil ca si Dragnea. A mediat. Adica nu are nicio vina si s-a oferit sa medieze. Intamplator l-au gasit prin Neamt protestatarii si nu i-a putut ocoli. Amintiti-va ca inainte il trimitea pe nulitatea de Barbulet la inaintare. Banii pentru spital vin si de la CJ, ca sa stii si tu sosetica. Iar inainte sa mearga la CJ, managerii le-a transmis protestatarilor la spital ca vor vorbi cu cei din conducerea judetului. Iar soseta vine si spune ca a mediat. Mai, sa fie, imi dau seama acum ca nici angajatii spitalului nu l-au crezut pe Arsene, cum nu-l crede nimeni, ca va construi o copie a hotelului Intercontinental pe post de spital nou, altfel erau sub socul anuntului si nu mai protestau. Nu exista minciuna mai gogonata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.