Mama Cameliei Smicala, cunoscuta farmacista din Piatra- Neamt, Lucia Smicala a decis sa actioneze public incepand de astazi pentru a sustine cauza fiicei ei, medicul Camelia Smicala, care este supusa de statul finlandez unor abuzuri incredibile. Acesteia i-au fost luati doi copii in urma cu doi, iar vineri a fost condamnata la sase luni de inchisoare cu suspendare, pe motiv ca s-a opus atunci cand copiii i-au fost efectiv rapiti de functionari ai statului, din propria sa casa, dupa niste reclamatii ale tatalui lor, de origine finlandeza.

Lucia Smicala a protestat astazi in jurul pranzului, in parcul central din Piatra- Neamt. Ea a purtat o pancarta pe care a scris ”Sprijin pentru Camelia Smicala. Eliberati pe Mihai si Maria! PROTEST” Cu ochii in lacrimi si ravasita de calvarul prin care familia sa trece de peste doi ani, Lucia Smicala a tinut sa prezinte nedreptatile celor prezenti in parc si sa-i indemne sa se roage pentru soarta celor doi nepoti luati abuziv de langa mama si a fiicei sale care face fata extrem de greu situatiei.

Vreau sa stie Camelia ca nu am abandonat-o. Sunt alaturi de ea si o ajut cum pot, de aici, de la atata departare. Ce vina au acei copilasi smulsi de langa mama lor? Este de nedescris ce se intampla. Rog pe toti cei care se pot implica, sa o faca. Vreau sa le arat oamenilor prin ce trece fiica mea. Stiu ca oamenii simpli nu pot face mai nimic sa o ajute, dar este de ajuns si o rugaciune”, a declarat Lucia Smicala, cu lacrimi pe obraji.

Cei mai multi trecatori cunosteau cazul din presa si si-au aratat revolta. O femeie chiar a imbratisat-o pe mama Cameliei, aratandu-si compasiunea pentru clipele groaznice prin care trece.

Lucia Smicala a spus ca va incerca sa protesteze zilnic, atat timp cat conditia fizica i-o va permite.

Deloc surprinzator, nici pana la ora asta, autoritatile din Neamt nu au avut nici macar un mesaj de compasiune, pentru nemteanca supusa unor asemenea abuzuri intr-un stat strain. Despre incercari de ajutor, nici nu mai incape vorba. Poate daca ar fi fost vreo campanie electorala, altfel ar fi stat lucrurile.

Vezi mai multe despre acest caz cutremurator:

PETIȚIE PENTRU ROMÂNCA UMILITĂ DE STATUL FINLANDEZ. CAZUL VA AJUNGE ÎN PARLAMENTUL EUROPEAN ȘI LA ONU

A FOST CONDAMNATĂ- MEDIC NEMȚEAN UMILIT ÎN FINLANDA DUPĂ CE I S-AU LUAT COPIII. CAMELIA SMICALĂ ARE NEVOIE DE AJUTOR

STRIGĂTOR LA CER! Camelia Smicală: „Am fost condamnată la 6 luni!”

Camelia Smicală, 10 ani de tortură în iadul finlandez

O doctoriță româncă din Finlanda a fost condamnată la închisoare. Femeia, acuzată că a defăimat autoritățile care i-au luat fără drept copiii

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Comentariile sunt de prisos, trebuie trecut la fapte. Femeia asta n-a făcut nimic rău,deci, cei care au obligația în fața tarii, cei din fruntea Statului Roman, au această obligație de a-si ajuta cetățenii atât în țară cât și în afara tarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.