Rezultatele bunei guvernări a premierului Ciolacu”, (expresie folosită de PSD Neamț zilele trecute într-un comunicat de presă) scot tot mai mulți oameni în stradă. În ultimul timp, în Neamț au loc proteste la mai multe instituții din subordinea Guvernului PSD, cum ar fi Casa de Asigurări de Sănătate sau DSP. Astăzi a venit și rândul angajaților de la Direcția de Statistică Neamț, să declanșeze un protest pe o perioadă nedeterminată, care are la bază nemulțumiri legate de salarizare sau de deficitul de personal.

Astazi, 23 noiembrie 2023, salariații din Direcția Regională de Statistică NEAMT, am decis să adoptam o formă de protest spontan, care se va desfăsura între orele 10,30 – 11,30, cu incetarea activitatii in acest interval de timp, protest care va continua pe o perioada nederminată, zilnic, timp de o oră, până cănd revendicările noastre vor fi soluționate.

Am adoptat această formă de manifestare, pentru a ne exprima nemulțumirea față de politicile de salarizare ale statisticienilor.

Solicităm salarii conforme cu nivelul de pregatire și complexitatea activității desfășurate, echitate în raport cu instituțiile la nivel central și cu alte instituții, care indiferent de context primesc majorari salariale sau reîncadrări în anexele Legii 153

Principalele revendicări care vor conduce la soluționarea problemelor existente la nivelul instituției noastre sunt:

–     stabilirea salariilor de bază ale functionarilor publici cu functii de executie si conducere, precum și ale personalului contractual la nivelul administrației publice centrale;

–     functionarii  publici și personalul contractual să beneficieze pentru complexitatea muncii, de un spor de 15% aplicat la salariul de baza.

–     avand in vedere complexitatea si volumul mare de activitate, solicitam deblocarea angajărilor si marirea schemei de personal.

Facem precizarea ca toate aceste revendicari au fost prezentate Guvernului Romaniei inca de anul trecut, prin Memorandumul cu tema: Solutionarea problemelor de salarizare existente la nivelul Institutului National de Statistica si Directiilor teritoriale de Statistica.Acest memorandum a fost aprobat si semnat de  Primul Ministru al Romaniei dl. Nicolae-Ionel Ciuca, DAR NU A FOST PUS IN APLICARE.

Solicitam Guvernului Romaniei, asumarea acestui Memorandum semnat si aprobat si punerea lui in aplicare.

Vom continua protestul spontan, iar in perioada urmatoare vom intensifica aceste actiuni cu intreruperea totala a activitatii, pana cand revendicarile noastre vor fi solutionate”, se arată într-un comunicat de presă semnat Doru Petrescu- Directia Regionala de Statistica Neamt.

Memorandum trimis de sindicaliști anul trecut catre Secretariatul General al Guvernului si aprobat in sedinta Guvernului in data de 13.07.2022

Memorandum salarii_231122_165328

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.