Marti 12 iulie 2016, un protest spontan a izbucnit in curtea Serviciului Public Comunitar de eliberare a pasapoartelor, de acolo, actiunea mutandu-se in fata Prefecturii, in jurul orei 9:30.

DSC_0152 DSC_0126
Nemultumirile, ca si in alti ani, au aparut dupa ce solicitantii de pasapoarte au petrecut zile in sir pentru a astepta sa le vina randul sa li se faca pasapoarte.
Oamenii spun ca sunt nevoiti sa stea zile si nopti in curtea institutiei, cu tot cu copii, pe calduri insuportabile. Cei mai multi sunt la a treia zi de asteptare, sunt din toate zonele judetului si vin chiar si de la miezul noptii pentru a prinde rand, cu tot cu copii mici dupa ei.

DSC_0114

Una din marile lor nemultumiri, este si faptul ca seful serviciului pasapoarte i-a fi tratat cu dispret. Oamenii spun ca una din replicile lui ar fi fost: ”Ce nu va convine? Ia o sapa si pune mana la munca!

Pentru ca au fost tratati cu aroganta si dispret de catre seful de la pasapoarte care a chemat si jandarmii, oamenii au plecat in numar de peste o suta in fata prefecturii unde si-au spus pasurile si au cerut sa vorbeasca cu prefectul Niculina Dobrila.

Dupa ce a fost informat prefectul, si si-a aratat disponibilitatea de purta un dialog, o delegatie formata din trei persoane a fost la discutii cu Niculina Dobrila, care ulterior l-a chemat si pe seful serviciului pasapoarte Costel Roman, cel din urma aratand ca serviciul functioneaza la capacitate maxima si mai mult de o suta de persoane pe zi nu pot obtine pasaport, chiar daca s-ar lucra peste program.

DSC_0135 DSC_0138

Dupa mai bine de ora de discutii intre delegatia oamenilor revoltati, prefect si seful serviciului pasapoarte s-a ajuns la o concluzie stupefianta: Nu se poate face nimic.
Prefectul are puteri limitate in aceasta privinta si mai mult decat sa informeze guvernul pentru gasirea unei rezolvari pe termen lung, nu poate face. Niculina Dobrila a declarat ca va incepe chiar de astazi sa urmareasca personal modul de intocmire a listelor si respectarea ordinii de pe ele.

Din pacate, asistam la un fel de disolutie a statului. Doar despre asta poate fi vorba, daca un prefect nu are suport tehnic si legal sa rezolve o problema a unui serviciu din subordinea sa si nu are de ales decat sa recunoasca aceasta stare de fapt.

Protestatarii spun ca vor ramane in continuare in fata prefecturii si vor cere si alte intrevederi cu prefectul.

Ionut CORFU

Imagini filmate si alte detalii, la stirile TVM de la ora 18

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.