Consilierii locali PSD Piatra Neamt, au ascultat se sfatul primarului Andrei Carabelea si s-au abtinut sa se dea din nou in spectacol in sedinta de CL de ieri, in care s-a dezbatut bugetul pentru anul 2021. Astfel, toate Proiectele de Hotarare au fost aprobate in unanimitate, cu exceptia a 4 consilieri locali care au fost nevoiti sa se abtina de la vot, din motive obiective.

Conform unor surse tvmneamt.ro, inainte de sedinta, primarul Carabelea i-a invitat pe consilierii PSD la discutii pe marginea Proiectelor pe buget, discutii la care oamenii lui Arsene au incercat sa dea in stamba pe model Șoșoacă, asa cum sunt obisnuiti sa faca, iar la un moment dat, au vrut chiar sa paraseasca consultarile, pentru a se manifesta in stilul lor caracteristic, in cadrul sedintei de CL. In cele din urma s-au linistit, dupa ce s-a stabilit sa le fie aprobate 5 amendamente.

Reamintim ca luni, 12 aprilie, primarul Andrei Carabelea a facut un apel la PSD-isti intr-o conferinta de presa, sa nu blocheze si sa nu saboteze si bugetul orasului Piatra Neamt, asa cum s-au obisnuit sa faca in multe alte situatii, in Consiliul Local, dupa alegerile locale din 2020. ”Eu sper ca bugetul sa treaca. Pentru ca apropo de asta, vreau sa fac un apel catre colegii consilieri locali. Unora le multumesc pentru ajutorul si suportul oferit pana acum si pentru angajamentul pe termen mediu si lung. Insa trebuie sa marturisesc un lucru, pentru ca asta îmi complica existenta in fiecare zi, si nu doar a mea, ci a intregului oras. Exista din pacate o opozitie care face totul pentru a ma bloca pe mine si pentru a bloca dezvoltarea orasului. Pentru ca asta inseamna fiecare act de sabotare sau de blocare a unei decizii sau a executivului primariei.

Si din pacate, nu am vrut sa spun acest lucru si am evitat intotdeauna sa risc sa formulez niste afirmatii care sa aduca si sa produca tensiune. Insa suntem deja la șase luni de cand am preluat mandatul si am inpresia ca unii sunt prea mult porniti pe polemica, pe confruntare, pe sabotare, pe blocare, pe plangeri penale, pe acuzatii nefondate si asa mai departe. Le transmit tuturor consilierilor locali, ca orasul nostru, pentru a avea un drum al dezvoltarii, trebuie sa avem si principiul colaborarii. Si daca eu nu am fost deschis pentru colaborare… intr-un moment in care se poate vedea cu ochiul liber ca nu am raspuns acuzatiilor, ca nu am raspuns tonului agresiv, nu am lansat niciodata vreo acuzatie sau vreo formulare nepoliticoasa la adresa competitorilor politici.

Este cazul ca saptamana aceasta, consilierii locali sa fie pusi pe orientare pe termen mediu si lung si sa lase deoparte disputa si orgoliile. Si îi invit sa voteze bugetul, sa vina la dezbateri, sa vina cu propuneri, sa le discutam impreuna, ceea ce pana acum nu au fost in stare. Eu sunt deschis pentru asta si îi astept cu usa deschisa”, a transmis primarul Carabelea, PSD-istilor.

Imediat dupa alegerile locale din septembrie 2020, PSD-istii din Piatra Neamt au adoptat in Consiliul Local Piatra Neamt o atitudine de tip HATE (ură) asemuită cu manifestările pe profil psihologic Șoșoacă. Se opun la orice, nu le convine nimic, fac scandal din orice nimicuri, totul pentru a-l compromite pe primar si majoritatea PNL-USR-Pro Romania- ALDE. Social democratii lui Arsene au mers pana acolo, incat in urma unor plangeri penale si jalbe pe la institutii si instante, au lasat orasul fara viceprimari, sperand ca vor putea pune mana pe functiile respective daca se vor organiza din nou alegeri, fără să le pese ca de fapt au compromis buna functionare a administratiei. La aceasta ora, orasul Piatra Neamt nu are viceprimari, speta fiind in mâinile instantei de judecata, care se va pronunta probabil, cel mai de vreme, undeva in luna august- septembrie.

Reamintim ca bugetul orasului Piatra Neamt pentru anul 2021, prevede pe langa alte alocari de bani, cel mai mare buget pentru Educatie din ultimii 10 ani si peste 30 de milioane de lei pentru investitii.

Ionut CORFU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.