PSD-istii nemteni fac un apel la toate organizatiile locale ale partidelor politice, pentru ca acestea sa faca la randul lor demersuri catre conducerile centrale, pentru semnarea ”Pactului Național pentru Bunăstarea Românilor”. Social democratii din Neamt anunta intr-un comunicat de presa, ca semnarea Pactului ar reprezenta o garantie pentru romani, ca oricine va prelua guvernarea, nu va taia pensii si salarii si nu va mari taxele.

Organizația PSD Neamț, face apel la conducerile organizațiilor locale ale partidelor de opoziție să îi convingă pe liderii lor de la București să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor.

Suntem convinși că oamenii din teritoriu ai opoziției, mai ales primarii și ceilalți aleși locali, sunt mai aproape de realitatea vieții de zi cu zi a oamenilor decât conducerile centrale ale acestor partide. Ei știu foarte bine că oamenii vor garanția că nivelul lor de trai va crește, nu va scădea, iar noi, toți cei din politică trebuie să le oferim această garanție.

Îi chemăm pe liderii organizațiilor locale și județene ale PNL, USR, PMP și UDMR să semneze Pactul Național pentru Bunăstarea Românilor.

Îi chemăm la un act de solidaritate, în favoarea românilor. Au acum ocazia să le demonstreze oamenilor din comunitățile lor că pun pe primul plan interesul acestora și nu disciplina de partid și obediența față de liderii de la centru.
Doamna Viorica Dăncilă, președintele PSD, a propus acest pact tuturor partidelor parlamentare, cu scopul legitim ca, indiferent cine va guverna țara, românii să aibă o garanție certă că nu le vor fi tăiate, ci le vor crește pensiile și salariile, și nu le vor fi majorate taxele.

Conducerile centrale ale partidelor de dreapta au refuzat semnarea Pactului pentru români, ceea ce trădează intenția acestora de a reveni la politici de austeritate.Oamenii sunt neliniștiți pentru că știu că aceste politici ale fostelor guvernări de dreapta au adus sărăcie, suferință și convulsii sociale.
În încheiere, detaliez măsurile lansate și susținute de PSD prin Pactul național pentru bunăstarea românilor. Aceste măsuri sunt menite să asigure un trai mai bun pentru milioane de cetățeni:

Creșterea pensiilor prin aplicarea Legii Pensiilor, care prevede majorarea de la 1 septembrie 2020 a punctului de pensie de la 1.265 la 1.775 lei (+40%) și a nivelului indemnizației minime de la 704 lei la 775 de lei (+10%) precum și recalcularea pensiilor, astfel încât să avem „la muncă egală, pensii egale”.
Creșterea salariilor de la 1 ianuarie 2020 și 1 ianuarie 2021 (cu câte 25% din diferența rămasă din momentul adoptării Legii salarizării până la nivelul prevăzut pentru 2022), majorarea anticipată, la 1 septembrie 2020, a salariilor din Educație la nivelul stabilit pentru 2022 și acordarea de vouchere de vacanță și alte bonusuri stabilite pentru angajații din sectorul public.

Susținerea companii mici și mijlocii, prin menținerea impozitului de doar 1% pentru firmele cu cifra de afaceri anuală mai mică de 1 milion de euro.
Sprijinirea celor care desfășoară activități independente, prin menținerea nivelului scăzut de impozitare, prin raportare la salariul minim pe economie.
Sprijinirea tinerilor antreprenori, prin continuarea Programului Start-Up Nation care oferă un sprijin de 200.000 lei pentru începerea unei afaceri și care asigură finanțarea pentru înființarea a 10.000 de firme în fiecare an”, se arata in comunicatul PSD Neamt.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.