Majoritatea PSD din CJ Neamț, sfidează un județ întreg, după ce în ședinta de CJ de ieri, a aprobat proiectul de hotărâre inițiat de Ion Asaftei (urmașul infractorului Arsene la șefia CJ), prin care li se acordă concediu de odihnă (adică plătit din bani publici) suplimentar angajaților din 3 centre ale DGASPC Neamț. Hotărârea sfidează nu doar bunul simț, ci și legea care reglementează relațiile de muncă, dar și strategia liderilor PSD de la centru, privind reducerile de cheltuieli din sectorul bugetar, și așa sufocat de numărul extrem de mare de angajați, mare parte dintre aceștia, pe bază de nepotisme sau de carnet de partid.

Unul dintre motivele pentru care angajații din cele 3 centre reclamă că au nevoie de concediu suplimentar, este că stau prea mult pe scaune și pot face hemoroizi.

După ședință, Ion Asaftei a scris pe facebook că proiectul inițiat de el a fost criticat nejustificat și că de fapt a fost reparată o pretinsă situație de discriminare, fără să explice exact despre ce discriminare este vorba. În realitate, abia acum s-a creat discriminare. Între angajații de la stat și cei de la privat, care muncesc fără concediu suplimentar, ca să plătească pentru concediul suplimentar al celor cărora le plânge Asaftei de milă, și el, la rândul lui, fiind plătit din banii nemțenilor din privat, ca să administreze un județ, nu ca să facă pomeni cu iz electoral din bani publici. ”În ciuda unor critici total nejustificate din partea unor colegi, am avut votul coaliției majoritare și am aprobat o măsură care îi privește pe angajații a trei centre de asistență socială, astfel încât nu mai există discriminare între salariații acestei categorii de unități din Neamț” spune Ion Asaftei.

În luna februarie, infractorul PSD Ionel Arsene, a încercat și el să facă ce a făcut Asaftei ieri, însă după ce a izbucnit un megascandal la nivel național pe acest subiect (dezvăluit inițial de consilierul USR Laurențiu Crețu și preluat apoi de presa locală), a retras proiectul de pe ordinea de zi. Mai multe detalii despre cum PSD-Asaftei sfidează un județ întreg, în articolul de mai jos:

Arsene a renunțat, dar Asaftei insistă. Vrea și el concediu suplimentar pentru angajații DGASPC care stau prea mult pe scaun la birou sau la volan

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.