Ajunsi la guvernare alaturi de PNL sub pretextul ca ”salveaza țara”, PSD-istii a reusit sa-si puna primul ”penal” in Guvern, si probabil că vor mai urma si altii. Marian Neacşu este incepand de astazi, Secretar General al Guvernului, cu rang de ministru. Decizia prim-ministrului Nicolae Ciucă a fost publicată marţi în Monitorul Oficial. Neacsu a fost condamnat in 2016 la 6 luni de inchisoare cu suspendare, pentru ca si-a angajat fiica ilegal la cabinetul parlamentar.

A lucrat la IAS Slobozia în timpul comuniștilor și apoi a fost director pe la tot felul de companii de stat cu legături cu panificația și agricultura, care de care mai căpușate, pe care le-a dus spre faliment, scrie nutotei.ro

Fost zoolog, promovat în PSD de Liviu Dragnea

Conform CV-ului personal, Neacșu a intrat în politică în anii ’90, în Partidul Agrar, pentru ca mai apoi, în 2001, să se transfere la PDSR Ialomița. Promovat de către Liviu Dragnea, acesta ajunge secretar general al PSD în 2015 și prinde două mandate de deputat – unul în 2008 iar următorul în 2012.

În materie de studii, Neacșu a obținut în 1987 o diplomă de licență în economie și un atestat de expert contabil. 13 ani mai târziu Neacșu își reia studiile și urmează trei cursuri despre nutriția animalelor și rețete de furaje. În 2013 obține o diplomă de master în domeniul „Studii de Securitate și Apărare”.

Înainte să intre în politică, social-democratul a lucrat ca economist iar apoi ca șef de serviciu la IAS (Întreprinderea Agricolă de Stat) Slobozia. Ulterior, a condus mai multe firme în domeniul agro-zootehnic până în 2008 când obține fotoliul de deputat PSD.

În 2016 Neacșu nu mai poate candida pentru al treilea mandat de parlamentar după ce este condamnat definitiv de către Înalta Curte la 6 luni de închisoare cu suspendare pentru un conflict de interese. El își angajase în mod ilegal fiica la biroul său de parlamentar.

Doi ani mai târziu, Neacșu mușcă mâna care l-a promovat și inițiază alături de alți membri PSD un puci împotriva președintelui partidului de atunci Liviu Dragnea. Într-o scrisoare semnată alături de mai mulți social-democrați acesta îi cereau demisia lui Dragnea de la șefia partidului. Demersul a eșuat iar în luna noiembrie a aceluiași an este exclus din formațiunea în care a fost membru timp de 20 de ani.

În februarie 2019 acesta se înscrie în Pro România, partid condus și fondat de Victor Ponta, un alt fost social-democrat aflat în conflict cu Liviu Dragnea. Aici, Neacșu coordonează campania Pro România pentru alegerile europarlamentare.

La fel ca mulți alți foști membri PSD, Marian Neacșu nu a fost uitat de către partid, iar în iunie 2019 social-democrații votează în Parlament pentru ca acesta să fie numit vicepreședinte al ANRE, arbitrul pieței Energiei, cu toate că studiile și experiența și studiile lui Neacșu se îndreaptă către altă direcție decât cea a energiei. (sursa: ziare.com)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.