PSD-iștii vor la ciolan și în teritoriu, adică să facă majorități cu PNL și în consiliile locale și județene, nu doar la guvernare. Conform presei centrale, zilele trecute, șeful PSD le-a transmis liberalilor că ar trebui să se gândească la întărirea Coaliției printr-o colaborare și în teritoriu, prin conlucrarea celor două partide la nivel de consilii locale și județene, atât în prezent, cât și după 2024.

Cum vor primi liberalii din Neamț această propunere, rămâne de văzut, având în vedere că în județul condus de Arsene, oamenii PSD, folosindu-se de funcții pe care au ajuns prin prisma alianței la guvernare, sabotează tot ce înseamnă administrație PNL, fără să le pese câtuși de puțin că asta înseamnă efecte negative în primul rând pentru populație. Totodată, oamenii lui Arsene lansează permanent atacuri la liberali, de cele mai multe ori în limbaj suburban, folosindu-se și de tonomatele plătite din bani publici, pentru a răspândi permanent știri (negative) false legate de administrațiile locale liberale.

Ciolacu a cerut răspicat la Vaslui, să se formeze alianțe PSD-PNL și în teritoriu, chiar dacă liberalii au majorități alături de alte partide politice, în special cu USR. „Cred că domnii de la PNL care constituim coaliţia de guvernare ar trebui să se hotărască. Nu putem local să facem coaliţii cu USR unui asemenea primar şi de calibrul unui astfel de primar (n.n. referire la o situație din Vaslui) şi la Bucureşti să facem o coaliţie şi un guvern împreună, încercând cu acest dublu aspect politic, atât local, cât şi central şi să ne dorim ca lucrurile între noi să funcţioneze uniform. (…) Eu, sincer, şi le transmit acum şi partenerilor noştri, consider că şi din 2024 putem continua acest format de coaliţie, dar trebuie să ne hotărâm – vrem să blocăm proiectele primarului de la Vaslui, cu USR? Vrem să nu ne asumăm proiectele cu USR din Bucureşti sau lui Clotilde Armand sau vrem să constituim o coaliţie în adevăratul sens atât local, cât şi central pentru a răspunde aşteptărilor românilor (…)Trebuie să vedem, dacă dorim să avem un proiect de ţară în viitor, atunci trebuie să ieşim în faţa românilor şi să ne asumăm acest lucru”, a spus Marcel Ciolacu la conferinţa judeţeană de alegeri a organizaţiei judeţene PSD Vaslui.

De partea cealaltă, liberalii acuză că toate atacurile (de multe ori josnice, așa cum se întâmplă de 2 ani în Piatra Neamț) lansate dinspre PSD la adresa PNL, sunt comandate de Ciolacu.

Primvicepreședintele PNL Dan Motreanu sugerează că atacurile venite dinspre PSD, din partea unor lideri locali, au fost coordonate de președintele PSD, Marcel Ciolacu. „Este destul de dificil să avem o colaborare bună cu PSD in toate județele, chiar dacă am găsi un numitor comun pentru multe lucruri care ne despart, atâta timp cât Președintele PSD Marcel Ciolacu îi încurajează pe unii dintre reprezentanții săi în teritoriu să îi atace pe miniștrii PNL și pe reprezentanții administrației locale PNL.

Dacă afirmațiile liderului liberal se confirmă, înseamnă că PSD-iștii au în desfășurare un plan de acaparare a administrațiilor locale, bătălia ducându-se sub formă de șantaj: nu vreți cu noi, vă atacăm, vă sabotăm.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.