PSD Neamt a ajuns sa-si saboteze propriul primar. Este vorba despre orasul Roznov, unde consilierii locali PSD in frunte cu viceprimarul Contantin Hodor (PSD) si-au dat mana cu consilierii locali PNL pentru a tranti un proiect al primarului Ionel Ciubotaru, tot PSD.

Totul s-a petrecut ieri (17 decembrie) in sedinta de CL Roznov, cand un proiect de hotarare al primarului Ciubotaru a fost trantit la vot de alianta ad-hoc, formata din viceprimarul PSD, consileri locali PSD si consilieri locali PNL. Proiectul viza organizarea celei de a 18-a editii a unuia dintre cele mai de succes festivaluri din Neamt axat pe pastrarea datinilor si obiceiurilor la romani de sarbatorile de iarna, denumit „Datini din străbuni, obicei la oameni buni”. Festivalul se bucura de prezenta a mii de spectatori si a zeci de trupe de uratori din judetul Neamt dar si din judete vecine, devenind unul de traditie si cam singurul din judetul Neamt,organizat cu fonduri exclusiv de la bugetul local.

Ceea ce s-a intamplat ieri la Roznov miroase de la o posta a razbunare politica dictata de la centru (PSD Neamt), dupa ce fiica primarului, Madalina Ciubotaru si-a dat demisia din CJ Neamt unde fusese aleasa pe listele PSD si a anuntat ca trece la Pro România. Madalina Ciubotaru era si sefa organizatiei PSD Roznov, o organizatie cu aproximativ 3.000 de membri si cu cele mai bune rezultate din judet la ultimele runde de alegeri, locale si parlamentare (primarul Ciubotaru a castigat ultimele alegeri la o diferenta de 800 de voturi fata de candidatul PNL). Trantirea proiectului primarului PSD chiar de catre colegii lui din PSD, capata si valente de prostie crasa, daca luam in calcul faptul ca Ionel Ciubotaru este inca membru PSD si nu a aratat nicio secunda ca-si va urma fiica la Pro Romania. Chiar daca s-ar fi gandit la asta, insa nu era hotarat, conducerea PSD Neamt i-a dat acum toate motivele din lume sa faca pasul catre partidul lui Ponta, sau poate catre alt partid. Tot pe razbunare politica s-a mers si la Dragomiresti in aceasta vara (2018), iar in cele din urma, PSD a pierdut si primaria si Consiliul Local si organizatia PSD Dragomiresti, cu totul.

Chiar si asa, primarul Ionel Ciubotaru a declarat pentru vestea.net că indiferent de conduita viitoare a consilierilor cu care este coleg de partid, FESTIVALUL VA AVEA LOC. „Sunt mâhnit pentru ce s-a întâmplat astăzi la ședința de CL. Liberalii s-au abținut la mai toate proiectele de hotărâre, sunt în Opoziție, poate e de înțeles cu toate că acest festival e al Roznovenilor, se bucură de el și localnicii, și turiștii și sătenii din alte localități vecine. Dar să voteze împotrivă consilieri care în anii anteriori au votat mereu PENTRU, sincer, nu mi-am închipuit. Și fără niciun argument.
Dar îi anunț pe această cale pe roznoveni că, indiferent dacă domnii consilieri vor reveni la sentimente mai oneste sau nu, acest Festival va avea loc și în acest an. Mai întâi, că așa e firesc, voi convoca o ședință extraordinară unde le voi da ocazia să voteze din nou – așa cum doresc ei – pentru același proiect. Apoi, dacă votul va fi tot unul de respingere – deși este clar că eu nu îmi doresc asta – Festivalul va fi susținut din resurse private. Prieteni ai mei, prieteni ai roznovenilor urmăresc ce se întâmplă și și-au anunțat deja disponibilitatea de a susține ei financiar acest proiect de suflet al comunității în caz că aleșii se vor întoarce iar cu spatele.
Nu, nu e normal ca o administrație eficientă și normală să caute variante la votul negativ al consilierilor. Dar poate așa vor unii, să ajungem să ne împrumutăm noi primarii sau să ne vindem vreun rinichi pentru ca administrația să funcționeze, proiecte absolut corecte să nu mai fie blocate”, a declarat primarul Ionel Ciubotaru pentru sursa mentionata.

Mai jos, imagini de la ultima editie a Festivalului (2017)

VIDEO- Roznov, sub asaltul cetelor de urători (galerie FOTO)

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Este un festival. Nu o manifestare politică! NOI la SAVINESTI am avut ceva mai redus ca dimensiuni dar cei din Rovnov au participat de câțiva ani ( noi in comuna nu avem ” puterea” sa avem, de ce? ). Este gresit sa nu votezi, sa sabotezi! Daca in bugetul local a fost aprobat la inceputul anului 2018 acest festival , de ce se cearta? Daca nu atunci….. Oricum actualul consiliu local trebuie să continuie tradiția! Sunt alaturi de PRIMAR si VICEPRIMAR!!!!! Daca nu se inteleg o sa contribui macar cu două sute de sarmale si doua sute de mici la festival. Sa vina si savinestenii!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.