Asa cum are organizatie de femei sau de tineret, PSD Neamt pare sa aiba si ”Organziatia Morti”, pe model Dragnea/Teleorman. Asta, dupa ce procurorii si apoi o instanta au confirmat ca PSD a participat la alegerile locale din 2016 din comuna Ruginoasa, cu liste de sustinere falsificate, pe care semnasera inclusiv persoane decedate, scrie vestea.net. Astfel, cu semnaturile mortilor, dar si ale unor persoane plecate din tara sau care nu vazusera niciodata listele repsective, doi PSD-isti au ajuns in Consiliul Local al comunei, un intreg mandat. Din 2016 pana in 2020. In cele din urma, cei doi au primit cate o condamnare (decizia nu este definitiva), dar cu suspendare, desi fapta lor este in mod evident un atac la democratie.

Vestea.net: La Neamț, morții semnează tabele de susținere a candidaților – o confirmă atât Parchetul cât și Justiția, printr-o sentință pronunțată acum câteva zile de prima instanță (deci cu drept de apel), rechizitoriul și sentința confirmând acuzația de UZ DE FALS pentru doi candidați PSD din comuna Ruginoasa-Neamț.
Sentința judecătoriei Roman condamnă la câte 9 luni de închisoare cu suspendare pe Pruncu Neculai și Berbecaru Gheorghe pentru fapte comise în 2016.

Deci saga acestui dosar a plecat din mai 2016 când listele de susținători pentru candidatul PSD la funcția de primar și pentru lista PSD pentru consilieri erau – după cum scria Vestea încă de acum 5 ani – burdusite cu nume dubioase: persoane decedate, persoane care figurau cu seria și numărul cărților de identitate vechi (între timp le schimbaseră), persoane aflate în străinătate și care se aflau în imposibilitatea de a semna fizic pe acele tabele, persoane care declarau că nu au semnat pentru candidații PSD.

Deși reclamația din 2016 depusă de un alt competitor politic era pentru FALS și UZ DE FALS… continuarea articolului, AICI.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.