Se anunta vremuri grele pentru PSD. Surse din mediul politic afirma ca este doar o chestiune de timp pana ce PSD va pierde majoritatea si la CJ Neamt, dupa ce la Consiliul Local Piatra- Neamt a pierdut-o deja prin trecerea PMP in barca PNL.

Fitilul este posibil sa se aprinda de la nivel national, unde coalitia PSD- ALDE scartie serios, termenul limita fiind cel mult luna octombrie-noiembrie, afirma sursele.

Tot la nivel national se pregateste o coalitie PNL-PMP-ALDE, care va lasa PSD in offside. Cel putin la Neamt, liderii PMP-ALDE se pare ca primesc cu bratele deschise aceasta noua optiune, pentru ca disensiunile cu PSD sunt tot mai mari, acestia fiind tratati ca a cincea roata la caruta(A se vedea votul PMP alaturi de PNL in sedinta de CJ Neamt pe 31 iulie- AICI). Potrivit surselor, discutiile din spatele usilor inchise sunt tot mai aprinse si pe tonuri tot mai ridicate.

Daca cele trei partide (PNL-ALDE-PMP) vor forma o coalitie, la nivelul CJ Neamt vor avea o majoritate foarte fragila, de 18 la 17, care nu le va permite sa schimbe si presedintele institutiei decat cu dezertari de la PSD, pentru asta fiind nevoie de 2/3 din voturi. In schimb vor avea o majoritate confortabila la CL Piatra- Neamt.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.