Social democratii din Piatra Neamt au reactionat si ei in urma cu scurt timp, la refuzul presedintelui Iohannis, de a participa la o dezbatere publica fata in fata cu Viorica Dancila. Intr-un comunicat de presa al Organizatiei PSD Piatra Neamt, se afirma ca prin atitudinea sa, Iohannis dovedeste lipsa de respect pentru romani si pentru democratie, pentru ca înainte de voteze, electoratul trebuie sa vada ce îl recomanda pe un candidat sau pe altul, sa reprezinte timp de 5 ani Romania in cea mai inalta functie din stat.

Se atrage atentia presedintelui in functie ca nu poporul trebuie sa roage candidatii sa demonstreze ca sunt capabili sa conduca o tara, ci invers. Social democratii din Piatra Neamt il intreaba pe Iohannis daca nu cumva lipsa de respect pe care o arata in aceste zile, va caracteriza si urmatorul mandat de presedinte, in caz ca-l va obtine.

Comunicat de presă, Organizația PSD Piatra Neamț:

În democrație poporul alege in cunoștință de cauză. În primul rând, trebuie să știe ce îl recomandă pe un candidat sau pe altul pentru a îl conduce pentru o perioadă de 5 ani, care sunt acțiunile prin care acesta va servi interesele poporului și pe cele ale cetățenilor săi și, mai ales, care sunt atuurile care îl fac superior celorlalți candidați. În al doilea rând, nu poporul trebuie să roage candidații să demonstreze că merită aleși, ci invers.

Unul dintre instrumentele democrației îl reprezintă dezbaterea publică, o confruntare demnă între candidați, în cadrul căreia fiecare dintre ei încearcă să câștige încrederea poporului, prin prezentarea calităților sale, a realizărilor sale, a măsurilor pe care le propune pentru binele alegătorilor.

Candidatul PSD, Viorica Dăncilă, a ales, cu onestitatea caracteristică, indiferent de etichetele care i-au fost atribuite de către oponenți, să răspundă cu inima deschisă întrebărilor cetățenilor. O femeie care nu are nimic de ascuns, fără interese meschine și care respectă cetățenii. O persoană care a construit și care are ce arăta. Un om politic implicat, mereu prezent în viața cetățenilor, care știe să răspundă întrebărilor pentru că a făcut asta tot timpul și a demonstrat că poate găsi modalități și instrumente de îmbunătățire a nivelului de trai al celor cărora, în acest demers electoral, le solicită girul.

Domnule candidat Klaus Iohannis, în calitate de președinte al tuturor românilor, nu considerați că lipsa de respect pe care o arătați astăzi democrației și poporului pe care îl conduceți nu este decât o avanpremieră a modului în care îi veți reprezenta pe aceștia în posibilul viitor mandat? Dovediți prin fapte că vreți o Românie normală, sloganurile nu mai sunt suficiente, se arata in comunicatul Organizației PSD Piatra Neamț.

In aceasta seara, Klaus Iohannis si-a reafirmat refuzul de a participa la o dezbatere electorala cu Viorica Dancila si a anuntat ca martea viitoare, staff-ul lui de campanie va organiza un fel de dezbatere in care Iohannis se va prezenta singur in fata unor politologi, analisti politici, formatori de opinie si jurnalisti, si va raspunde la intrebarile acestora.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.