In goana dupa functii, PSD Piatra Neamt lasa orasul si fara al doilea viceprimar. In campania electorala pentru alegerile locale, PSD-istii spuneau (amăgeau populatia) ca vor aduce orasul pe ”inaltele culmi ale dezvoltarii”. Odata cu pierderea alegerilor, spuneau ca vor face o opozitie constructiva, ca vor colabora cu majoritatea din CL pentru bunastarea pietrenilor.

Le-a iesit exact pe dos, pentru ca pana la urma s-a dovedit ca oamenii lui Arsen&Dragnea alearga cu disperare doar dupa functii. Functii si putere. Si daca nu au reusit la masa verde a alegerilor, au apelat la diversiuni pe sub mână, specifice partidului social democrat. Au contestat si răscontestat alegerea celor doi viceprimari ai majoritatii PNL-USR- Pro România, pana ce au facut dintr-un razboi politic pe functii, un razboi impotriva bunei functionari a administratiei locale.

Dupa suspendarea vceprimarului Lehadus, urmeaza suspendarea viceprimarului USR, Marius Irimia. ”Și mandantul viceprimarului Marius Irimia va fi la mâna Justiției după ce azi Prefectura Neamț a finalizat analiza cazului și concluzia a fost aceeași ca și în cazul Lehăduș: procedură prealabilă pentru anularea Hotărârii de Consiliu Local care l-a validat în funcție.

Decizia juriștilor și conducerii Prefecturii a fost unanimă (cazul e tras la xerox cu cel al celuilalt viceprimar) iar luni urmează a fi trimise sesizarea și documentele anexă direct la Instanța de Contencios administrativ.

Asta ar fi diferența în cazul Irimia față de Lehăduș: se merge direct în instanță acum, nu se mai stă după o decizie Primărie/CL pentru că răspunsul administrației pietrene din primul caz dă de înțeles că va adopta aceeași soluție și acum (nu va face Primarul proiect de HCL de anulare a celui vizat).
Dacă Justiția va proceda și la Irimia ca în cazul Lehăduș, rezultă că în câteva zile și acest vicepriar va fi suspendat din funcție.

Prefectul de Neamț, George Lazăr, a confirmat pentru Vestea informațiile de mai sus. „Luni dimineața, sesizarea va pleca de la Prefectură la Instanța de Contencios”, a spus prefectul Lazăr”, anunta in exclusivitate, vestea.net.

Datorita PSD, Piatra Neamt ramane astflel fara executiv, iar efectele nu se vor rasfrange asupra niciunui partid, ci doar asupra platitorilor de taxe si impozite din Piatra Neamt.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Nu imi place, nu mi-a placut si nu am votat niciodata PSD, PDSR,FSN etc…
    Da ca sa dai vina pe astia din cauza mazacilor de la PNL si ProRomania e culmea maculării …
    Sa traiesti coane Corfu daca publici commentul asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.