PSD are probleme grave in a-si asigura majoritatea in CJ Neamt, stare de fapt dovedita astazi pentru a doua oara intr-o saptamana.

Pe 19 octombrie, la Piatra- Neamt ar trebui sa se desfasoare Gala de K1, Dynamite Fighting Show. CJ Neamt s-a angajat sa sustina financiar evenimentul destul de costisitor, iar pentru asta este nevoie de o Hotarare de Consiliu Judetean. In urma cu 7 zile, intr-o sedinta extraordinara de CJ, hotararea a picat pentru ca PNL a votat impotriva, iar PSD nu si-a putut asigura majoritatea, 3 consilieri judeteni lipsind de la sedinta. La aceasta ora, PSD are cu un consilier judetean in minus, pentru ca lista supleantilor a ajuns demult la final, in total, fiind 34 de consilieri (PSD, PNL, ALDE si PMP) fata de 35 cat ar fi normal.

Pentru astazi, 9 octombrie, a fost convocata o noua sedinta extraordinara cu acelasi subiect pe ordinea de zi: bani pentru K1. Desi mai sunt doar 10 zile pana la eveniment, nici astazi nu a trecut hotararea, culmea, tocmai din cauza lui Ionel Arsene care probabil are treburi mai importante pe la Bucuresti sau prin alte parti (unii spun ca e pe la Bruxelles), sabotandu-si astfel propriul proiect, dar si pe cel care a fost cu ideea organizarii evenimentului la Piatra Neamt. La sedinta de astazi, au fost prezenti 17 consilieri judeteni ai puterii (15 PSD+ 2 ALDE). PNL si PMP au boicotat sedinta, neraspunzand convocarii, pentru ca anuntul de sedinta a fost primit seara trecuta la ora 21. Sedinta nu s-a putut desfasura din lipsa de cvorum, pentru ca a lipsit chiar Ionel Arsene. Ca sa se intruneasca cvorumul era nevoie de 18 consilieri judeteni (16 PSD+ 2 ALDE). Daca Arsene nu lipsea, hotararea ar fi trecut.

Prin urmare, banii pentru K1 mai asteapta o tura, probabil cateva zile, pana ce Ionel Arsene va lua o pauza de la calatorii si va convoca o noua sedinta extraordinara. Problema mare este ca presa nationala, organizatorii si sponsorii implicati in evenimentul de pe 19 octombrie vor ramane cu o amintire deloc placuta de la Piatra- Neamt, pentru ca la evenimente de o astfel de amploare nu prea este loc de mofturile unora sau ale altora, evenimentul fiind in pericol sa se anuleze, ceea ce ar declansa un scandal monstru daca s-ar intampla din vina conducerii CJ Neamt, cu urmari deloc placute pentru imaginea judetului Neamt.

Later EDIT: In urma cu scurt timp Arsene a incercat sa-si spele rusinea si a scris pe contul lui de facebook ca opozitia este de vina pentru ca proiectul a cazut, desi daca el ar fi fost prezent la sedinta, lucrurile ar fi stat cu totul invers.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.