PSD Roman reactioneaza prompt dupa ce in spatiul public a aparut un document prin care directoarea spitalului din oras ameninta angajatii unitatii medicale ca vor fi sanctionati disciplinar daca vorbesc cu presa. ”Aceștia sunt liberalii – astăzi interzic angajaților să vorbească, mâine închid piețele și restaurantele, poimâine cetățenii de rând vor fi obligați să facă ce li se spune, pentru că aceasta va fi noua normalitate… una impusă. Da, astăzi s-au mai făcut câțiva pași spre o dictatură care ușor ușor pune stăpânire pe țară. Și nimeni nu vede. Lumea acceptă”, este pozitia consilierei locale PSD, Andreea Broască.

Ea explica si cum a ajuns USR sa participe la instituirea unor astfel de practici, desi in campania electorala de la locale au sustinut cu totul altceva. ”Cum a inceput totul? Fosta jurnalistă, actualmente consilier local, dna.Teodora Baciu a postat pe Facebook un nou alineat din Regulamentul de ordine interioară a spitalului. Acțiune de apreciat, care îmi arată că dna.Teodora nu a renunțat la principiile de dinainte și din campanie, că nu neglijează oamenii care au votat-o, spre deosebire de cei din USR care acum sunt sora mai mică a PNL-ului. Vor să învețe și ei de la sora mai mare cum e să fii dictator, să nenorocești oamenii.
“Căpitanul” USR Neamț l-a uns deja prin emisiuni pe dl.Radu Samson ca noul viceprimar al Romanului. Ce au uitat useriștii din Roman, este că ei și-au făcut campanie pozând în opoziția caracatiței galbene. Ei erau salvatorii orașului. Acum sunt doar fetița cuminte care trebuie să tacă și să facă ce le spune Stăpânul.
Da… acest vineri 13 se încheie cu o concluzie tare nefericită pentru romașcani și nu numai! Useriștii au reușit încă o dată să-și dezamăgească electoratul, devenind parte dintr-o mare familie ”pe interese” cu liberalii, NU cu romașcanii”, spune Andreea Broască.
Un alt consilier local PSD Roman, Radu Curpăn, se intreaba ce se intampla atat de grav la spitalul din Roman, incat se apeleaza la masuri discretionar totalitariste, in plina pandemie, pentru ca presa sa nu aiba acces decat la informatiile servite ”oficial” pe tava. Acesta mai spune ca PSD Roman, prin consilierii locali, va face toate demersurile legale pentru anularea acestei decizii, intrucat spitalul este in subordinea CL Roman si nu apartine cuiva anume. ”Ce se întâmplă atât de grav la spitalul din Roman, încât cineva simte nevoia să facă primii pași spre dictatură? Ce ni se ascunde?
Consilierii locali PSD nu vor sta cu mâinile în sân în fața acestei atitudini cu evidente caracteristici totalitariste. Spitalul din Roman este în subordinea Consiliului Local și este al romașcanilor. Nu este nici al directorului, nici al primarului, nu aparține unei persoane.
Prin urmare, vom face toate demersurile legale la nivel instituțional, pentru ca decizia prin care se pune pumnul în gură, să fie imediat anulată. Vorbim despre drepturile pacienților și despre libertatea de exprimare, drepturi pentru care au murit oameni în urmă cu aproape 31 de ani.
Medicii sunt în primul rand oameni și nu le poți anihila dreptul de a semnala presei eventuale nereguli, asumat sau sub protecția anonimatului”, spune consilierul local PSD, Radu Curpăn.
Ionut CORFU
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.