Un senator PSD a afirmat ieri ca este necesera o legislatie care sa cenzureze mesajele de pe internet, cu precadere pe cele de pe facebook. Ministrul de interne, Carmen Dan a fost total de acord cu colegul ei senator si a spus că este „absolut necesară o evaluarea în aşa fel încât să acoperim cadrul juridic pentru a putea fi pregătiţi să luăm măsuri serioase“. Ba mai mult, Carmen a declarat ca trebuie modificata legislatia si in ceea ce priveste adunarile publice, in asa fel, incat ele sa nu se mai poata desfasura in centrul oraselor.

In acest context, deputatul USR de Neamt, Iulian Bulai a luat atitudine si condamna astfel de idei totalitariste. Bulai spune ca va trebui sa iasa in strada sute de mii de oameni pentru a opri un astfel de demers de tip dictatorial. ”Dragilor, Am locuit în China. Știu ce înseamnă cenzura internetului. Vă spun eu, nu este un sistem pe care vrem să îl luam de exemplu.

PSD vrea sa restricționeze folosirea platformei Facebook. Este cea mai proasta idee pe care o puteau emite.

Nu voi permite acest lucru. Libertatea de expresie este sfântă. Nu te poți juca cu ea.

Vor reuși să facă aceste modificări doar peste cadavrul meu. Va trebui sa ieșim în stadă cu sutele de mii să îi oprim.

Cel mai grav este că un ministru într-un stat european susține această anomalie.

Nu, nu vreau să ma conectez cu VPN la netul moldovenilor sau al sârbilor.

Trebuie sa stăm de pază!”, se arata in luarea de pozitie a deputatului Iulian Bulai.

In ultima vreme, mai multi lideri PSD se arata extrem de deranjati cand li se spune adevarul si sunt criticati pe retelele de socializare sau in presa online pe care n-au putut-o reduce la tacere cu bani sau cu diverse alte avantaje. Este binecunoscut si planul de la varful puterii PSD din judetul Neamt care ar vrea reducerea la tacere a presei incomode prin sufocare financiara, dar si faptul ca sume enorme de bani sunt dirijate catre cateva site-uri care ridica osanale lui Ionel Arsene.

Tendintele dictatoriale ale liderilor PSD devin tot mai evidente, iar o lege care sa cenzureze internetul ar fi un prim pas spre un regim totalitarist. O idee asemanatoare a premierului maghiar Viktor Orban a scos in strada 1 milion de oameni in anul 2014. Protestele de mare amploare au dus la abandonarea tentativei de a controla internetul.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. O mare prostie. Probabil unii sufera dupa comunism si au nostalgii cand vine vorba de ascultat europa libera ascunsi sub patura. Totusi ar trebui redefinit dreptul la libera exprimare in sensul ca spui ce vrei dar sa si raspunzi pt afirmatiile tale. Daca ti dai cu parerea asa aiurea si arunci cu noroi in stanga si in dreapta fara dovezi sa fii sanctionat contraventional in baza unei legislatii si daca nu ti convine sa contesti sanctiunea in instanta apoi sa vedem daca disconfortul asta te mai face sa spui ce vrei fara sa gandesti. E bine si acum ca cel lezat te poate actiona pt calomnie dar cheltuielile cu judecata si alergatura o face cel lezat pana la obtinerea despagubirilor nu cel care arunca vorbe aiurea. Oricum cenzura nu este o idee deloc buna. Nu si dau seama ca atunci cand nu vor mai fi la putere ceea ce vor sa creeze acum va fi impotriva lor. Legile trebuie facute pt toti, nu pentru cei care le fac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.