Actualizare: Conform unui punct de vedere transmis redactiei tvmneamt de comisarul șef Mihai Osoianu (șeful IPJ Neamt), acesta transmite ca la nivelul IPJ Neamt exista un regulament intern prin care se interzice amplasarea unor astfel de materiale pe gardurile sau pe cladirile care apartin institutiei, acesta fiind motivul pentru care a fost dat jos bannerul Sindicatului Europol de pe gardul Politiei Roman.

De partea cealalta, sindicalistii reclama ca un regulament intern nu poate contine obligatii pentru sindicate.

Stirea initiala: Sindicalistii Europol Neamt îl acuza pe seful Politiei Roman ca intrerupt ilegal un protest al politistilor. Liderul Europol Neamt, Ioan Canarau a surprins in imagini momentul cand comisarul șef Radu Constantin demonteaza o plancarda/banner montata pe gardul Politiei Roman, pe care era scris ”Jos mafia din Ministerul Afacerilor Interne, Jos mafia din Politia Română” Imaginile au fost filmate si transmie in direct, in aceasta dimineata.

Liderul de sindicat mentioneaza ca protestul avea toate autorizatiile prevazute de lege, inclusiv pentru amplasarea bannerului, deci actiunea sefului Politiei Roman este una ilegala, ba chiar ar putea fi considerata un atentat la libertatea de exprimare si o suprimare de tip stalinist a activitatilor sindicale.

Intre sindicalistii Europol Neamt si conducerea IPJ Neamt au izbucnit mari tensiuni, dupa ce seful IPJ Neamt, comisarul Mihai Osoianu ar fi cerut politistilor membri de sindicat, rapoarte despre activitatile sindicale, fapt care contravine flagrant legii.

Pe imaginile surprinse in aceasta dimineata in fata Politiei Roman, se vede cum dupa ce da jos plancarda, comisarul Radu Constantin îi spune liderului de sindicat ca este invitat sa participe la o discutie in 3, cu seful Politiei Neamt, insa acesta refuza, motivand ca nu are ce discuta cu ofiterii care pun pumnul in gura sindicalistilor si ca va face plangere dupa incidentul din fata Politiei Roman.

Later EDIT: Dupa ce au recuperat banner-ul politistii protestatari l-au pus inapoi pe gardul Politiei Roman

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.