Fostul primar liberal al orașului Roman, Lucian Micu, pus sub acuzare în dosarul incendiului de la ATI Piatra Neamț, a fost prezentat oficial candidat PSD la primăria Roman.

Candidatul la Primăria Roman este domnul Lucian Micu. Eu pe domnul Micu îl știu de câțiva ani buni, așa că după lungi discuții purtate cu echipa din care fac parte și cu domnia sa, astăzi, oficial, domnul Lucian Micu este candidatul PSD la Primăria Roman și președintele interimar al organizației PSD Roman”, a spus astăzi președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, într-o conferință de presă.

Conform rezultatelor unui sondaj (comandat de PSD și realizat de CURS) prezentate în conferința de presă, Lucian Micu ar avea 40% intenție de vot, în timp ce actualul primar de Roman, liberalul Leonard Achiriloaei ar avea 37%. La intenție de vot pe partide, PSD ar obține la Roman 32%, iar PNL 29%.

Acesta este și motivul (n.red. rezultatul sondajului) pentru care am ales ca domnul Micu să fie candidatul nostru la primăria Roman. Oricum, vă garantez că alegerea este cea mai bună și Lucian cu siguranță va câștiga primăria Roman”, a mai completat Daniel Harpa.

Micu a fost recuperat de Arsene de la PNL după ce a fost declarat incompatibil de ANI. Pentru că în 2020 nu a mai putut candida la un nou mandat de primar din partea unei alianțe (la vremea respectivă) cu vârf de lance PSD, Arsene i-a recompensat trădarea PNL, cu funcția de director al Spitalului Județean Neamț. Micu și-a dat demisia din funcție, după incendiul de la ATI, soldat cu 15 morți. El este unul dintre cei 10 suspecți în dosarul deschis după cumplita tregedie.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.