CSM (Club Sportiv Municipal) Roman pare sa fie un instrument de sifonare a banilor publici si seamana tot mai mult cu una dintre celebrele ”pusculite PDL”. Prin intermediul clubului, in utimul an s-au cheltuit aproximativ 100.000 de euro doar prin doua ”afaceri”, cate or mai fi, urmeaza sa vedem. Este vorba despre afacerea cu preparate din carne de la firma vestitului Petrica Capraru (cel care ar fi vrut sa fie executati jurnalistii incomozi) despre care o mica parte a presei din Neamt a scris pe larg (Vezi- CSM Roman, „afumat” serios la bani de firma liberalului Căpraru) dar si despre un contract de paza cu Ges Force SRL, catre care s-au platit 355.937,93 lei (aproximativ 80.000 de euro) in intervalul 01.04.2016-31.07.2017, deci intr-un an si trei luni.

Numitorul comun al acestor afaceri este PDL. Toti cei implicati in aceste afaceri sunt fosti PDL-isti sau oameni care au sprijinit PDL la un moment dat, increngaturile prin care se sifoneaza banii publici functionand ca unse si in prezent. Contractul cu GES Force a inceput cand primar al orasului Roman era inca PDL-istul de vaza, Dan Laurentiu Leoreanu, in prezent deputat liberal.

GES Force este de fapt fosta firma GES, controlata de Dan Misaila, cel care este cunoscut ca mana dreapta a lui Gheorghe Stefan (Pinalti). Gurile rele spun ca in realitate GES este firma lui Pinalti, cu Misaila ca interfata.

De altfel, se vorbeste tot mai mult despre faptul ca Pinalti desi oficial este incarcerat, de fapt controleaza in continuare o buna parte a scenei politice din Neamt, dar si afaceri de milioane de euro, inclusiv in domeniul hotelier, el dictand din puscarie cine si cum sa fie ajutat in afaceri sau numit in diferite functii.

GES Force a fost infiintata in 2004 si a fost tinuta in standby pana ce defuncta GES a fost bagata in insolventa odata cu vizita de 30 de zile a lui Misaila la ”Beciul Domnesc” in 2016. GES Force a preluat infrastructura si multe dintre contractele fostei GES, iar cu ajutorul retelelor PDL, intre timp transformat in PNL, reuseste sa puna mana pe contracte frumusele pe bani publici, asa cum este si cel cu CSM Roman, finantat de Primaria Roman. Este de notorietate faptul ca la alegerile locale din 2016 si la cele parlamentare din acelasi an, Misaila a sprijinit PNL si poate nu este chiar intamplator faptul ca afacerea despre care vorbim a demarat cu doua luni inainte de alegerile locale.

In intervalul mentionat, GES Force a incasat in medie peste 5.000 de euro pe luna, respectiv aproximativ 200 de euro pe zi pentru paza a doua obiective, stadionul din Roman si Sala Sporturilor, unde s-au asigurat si servicii de paza pentru competitiile sportive. Daca suma care a ajuns la GES Force este supraevaluata sau nu, nu ne putem pronunta noi, asta putand stabili doar institutiile abilitate. Totusi nu putem sa nu observam ca pentru un meci de handbal, unde vin cateva zeci de spectatori erau platiti 14 agenti. Totodata, este cel putin ciudat ca Primaria Roman nu a folosit politistii locali pentru paza obiectivelor mentionate, servicii care ar fi fost cu mult mai ieftine.

Datele prezentate sunt oficiale si ne-au fost comunicate ca urmare a unei cereri adresate Primariei Roman. A se observa o mica incercare de mutare a subiectului din curtea primariei: ”Primăria municipiului Roman nu se află în nicio relație contractuală cu societatea Ges Force SRL”. Asa este, primaria nu are relatii contractuale cu GES Force, in  schimb face platile catre CSM care la randul lui face plati catre cei cu are contracte, deci intermediaza afaceri cu bani publici.

Iata raspunsul Primariei Roman:

”Ca urmare a cererii dumneavoastră de informare, întemeiată în baza Legii 544/2001, înregistrată la Primăria municipiului Roman cu nr. 13.693/08.08.2017, vă aducem la cunoștință următoarele:

Primăria municipiului Roman nu se află în nicio relație contractuală cu societatea Ges Force SRL. În relaţia cu Ges Force SRL, CSM Roman a efectuat, în perioada 01.04.2016-31.07.2017, plăţi în valoare totală de 355.937,93 lei pentru

– efectuare servicii pază obiective , după cum urmează:

  1. La Complex Sportiv și de Agrement Moldova – în extrasezon, 2 posturi 24/24 h, sâmbătă și duminică și sărbători legale şi 12/24h de luni până vineri; în sezon contractul a fost la fel, la care se adaugă încă 2 posturi 12/24 h de luni până duminică;
  2. La Sala Sporturilor un post 12/24h de luni până duminică.

– efectuare servicii pază competiţii sportive, după cum urmează:

  1. handbal – 14 agenţi/meci
  2. fotbal=6 agenţi/meci.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.