În vreme ce șeful ANAF- central, Lucian Heiuș, vorbește pe toate posturile TV despre cruciade împotriva evazioniștilor de pe Facebook sau Instagram, contribuabilii de bună credință din județul Neamț, sunt efectiv batjocoriți. De săptămâni bune, la ANAF Piatra Neamț, dările și taxele către stat, se colectează la un singur ghișeu. Astăzi (2 martie) la orele prânzului, aproximativ 40 de oameni (foto) așteptau la singurul ghișeu la care se pot face plăți. Unii dintre cei care au stat la rând zilele trecute, spun că au așteptat chiar și mai mult de două ore. La ora publicării articolului Coadă de zeci de oameni la ANAF P. Neamț, un singur ghișeu deschis, purtătoarea de cuvânt a instituției a spus că se știe despre problemă, însă nu a putut formula un punct de vedere, pentru că trebuia să obțină mai întâi o aprobare de la Iași.

În jurul orei 14, Cristina Ionescu, purtător de cuvânt ANAF Piatra Neamț, a venit cu răspunsul, care nu lasă vreo urmă de speranță oamenilor nevoiți să piardă ore întregi în fața singurului ghișeu la care se pot plăti taxe și impozite. Aceasta a spus că instituția nu are oameni pregătiți (este nevoie de o pregătire specială) pentru a fi casieri și transmite contribuabililor că există și alte metode de plată. Cu alte cuvinte, cam atât se poate: ”Aglomerația se produce îndeosebi în datele în care sunt scadente plățile. 25, fiind într-o zi de sâmbătă, luni a fost următoarea zi în care s-au prezentat contribuabilii să plătească și… într-adevăr, fiind o singură casierie, s-a repetat situația și pe data de 28. Săptămâna trecută a fost mai puțin aglomerat. Nu se mai pot deschide și alte ghișee, pentru că nu sunt persoane care să îndeplinească condițiile de fi casier. Pentru că am înțeles că sunt niște condiții speciale. Nu poate să vină oricine dintre colegi la ghișeu să încaseze. Pe viitor, probabil în funcție de cum se vor scoate la concurs posturile, probabil… se vor ocupa. Dar puteți să precizați că mai sunt și metode alternative de plată. Se pot face plăți și cu cardul, ori la casierie și online, prin virament bancar, prin ordin de plată, prin mandat poștal… pentru a evita situația asta, ar trebui să încerce și plățile astea alternative”, a declarat pentru tvmneamt.ro, reprezentanta ANAF Piatra Neamț.

Până la această oră, prefectul PSD Adrian Niță, nu a avut nicio reacție pe marginea acestui subiect.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. In sfarsit avem confirmarea: ANAF NU ARE OAMENI PREGATITI. Asta stim de foarte mult timp. Duduile de dupa ghiseu sigur provin majoritar din randul fostelor taxatoare de pe autobuzele IJTL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.