De cel putin două zile (unii spun chiar că de 3 zile), pe străzile din Piatra Neamt, in special în cartierul Dărmănești, au fost observati mai multi hidrnati stradali, din care tâșnește apă cu presiune, creându-se adevărate râuri pe carosabil, pe trotuare sau pe aleile dintre blocuri. Mai jos, imagini video de ieri, miercuri, 2 noiembrie, surprinse in zona intersectiei de la Orion.

Astazi, mai multi hidranti, tot din cartierul Dărmănești, erau lăsați cu robinetele deschise, iar pe mai multe strazi din zona, locatarii nu aveau apă potabila. Într-un răspuns la o solicitare tvmneamt, Primaria P. Neamt a transmis că hidrantii apartin Apaserv și că apa din ei tâșnește în voie pe străzi, pentru că s-ar goli instalatia de apă in vederea executarii unor lucrari. ”Hidranții din municipiul Piatra-Neamț aparțin companiei județene APASERV SA.

În cartierul Dărmănești, strada 1 Decembrie, strada Dărmănești, strada Mihai Viteazu se golește instalația de apă prin hidranți pentru remedierea defecțiunilor din zonă și pentru înlocuirea conductelor. Lucrările au fost anunțate până la ora 18:30”, este răspunsul primit de la Primaria Piatra Neamt.

Varianta expusa de primarie este destul de credibilă, dar cetatenii se intreaba, pe buna dreptate, daca se fac lucrari, cât dureaza sa se goleasca instalatia, din moment ce apa din hidranti curge cu presiune de zile intregi.

Prin urmare, am contactat compania Apaserv, din subordinea CJ Neamt, pentru a intreba câtă apă se pierde, de câte zile curge apa din hidranti, cât va mai dura, la cât se ridica valoarea apei pierdute și cine suporta costurile pentru un volum atât de mare de apă care curge aiurea pe strazi si printre blocuri. Desi legea privind liberul acces la informatii de interes public, prevede că raspunsurile la întrebări pot fi comunicate si telefonic, cei de la Apaserv ne-au spus să facem o cerere scrisa.

Ne-am conformat, am făcut cerere scrisa, insa pana la ora publicarii, nu am primit niciun raspuns. Când îl vom avea, îl vom publica.

Până la răspunsul Apaserv, putem privi alte imagini, surprinse astazi în jurul orei 14, in cartierul Dărmănești, în zona Tic Tac. Cu mentiunea că în urmă cu câteva zile, Apaserv a cerut mai multor consilii locale din judet, să aprobe mărirea tarifelor la apă, cu 40%.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.