Este razboi in toata regula in Neamt, intre PSD si PNL. Ambele tabere fac zilnic declaratii contondente, iar combatantii plaseaza responsabilitati unii in curtea altora.

A venit asadar si randul drumului de la Bisericani sa fie subiect de dispute politice. Drumul a fost reabilitat complet anul trecut, insa in aceasta vara, in urma ploilor abundente, s-au produs alunecari de teren care au afectat grav carosabilul pe o portiune de aproximativ 100 de metri. Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, spune ca segmentul respectiv de drum nu poate fi reparat pentru ca liberalii din CJ Neamt s-au opus in sedinta de marti, alocarii de bani pentru lucrari. ”Drumul către Bisericani, unde s-au produs masive alunecări de teren, NU va putea fi reparat din cauza nepăsării consilierilor județeni PNL, care s-au opus alocării banilor pentru lucrări.

Regret nespus că toți consilierii liberali au votat, de fapt, ÎMPOTRIVA INTERESELOR NEMȚENILOR în ședința ordinară a Consiliului JudețeaN de pe 27 august!

Au trecut cu vederea faptul că drumul spre Bisericani este extrem de important din două motive: duce la o unitate sanitară de interes regional – Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, unde ajung pacienți din multe județe ale țării, și este un traseu extrem de agreat și căutat de turiști, pentru peisajele deosebite!

La rectificarea bugetară propusă de mine și neaprobată de ei, unul dintre proiecte viza reabilitarea drumului județean 157C din zona Bisericani, deteriorat din cauza masivelor alunecărilor de teren. Propusesem suma de 2.300.000 lei necesară executării de lucrări de urgență pentru refacerea acestui sector de drum pe o lungime de 685 de metri, începând de la km. 1, în zona de alunecare a versantului. Am comandat un studiu geotehnic care a fost finalizat și s-a depistat că există aflux de apă subterană. Am solicitat și sprijinul unor profesori universitari care ne ajută să identificăm soluția cea mai bună pentru consolidarea versantului din zonă. Partea carosabilă a fost afectată în trei puncte, dar lucrările vor stagna pentru că nu au fost dați bani pentru intervenții, deși ei există în bugetul Consiliului Județean Neamț. Ne vedem nevoiți doar să monitorizăm traficul și situația din teren.

Fac tot ce depinde de mine pentru rezolvarea problemelor pe infrastructura rutieră județeană, dar votul PNL blochează orice inițiativă! Strategia mea ca președinte de CJ e să punem cu toții umărul pentru dezvoltarea județului, căci de-asta ne-au mandatat nemțenii, nu să punem pe primul loc interesele personale și ale formațiunii politice din care facem parte și să neglijăm binele cetățenilor!

Aici nu era vorba despre politica de partid, ci despre faptul că oamenii ne-au votat ca să lucrăm pentru ei. Când votezi împotriva oamenilor și a proiectelor făcute pentru ei, cum îți mai justifici prezența în Consiliul Județean?”, a declarat Ionel Arsene.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.