Contrele politice dintre PSD și administrația PNL a orașului Piatra Neamț, au ajuns pe masa judecătorilor. Primarul Andrei Carabelea (PNL) l-a dat în judecată pe prefectul Adrian Niță (PSD), considerând că cel din urmă, i-a adus prejudicii de imagine prin anumite acțiuni și declarații publice. Totodată, Carabelea a chemat în instanță și Prefectura Neamț.

Procesul este pe rolul Tribunalului Neamț, de pe 23 martie 2023, însă bate pasul pe loc. Până acum, în 7 luni de zile, au fost 5 termene, însă la niciun unul nu s-a dezbătut speța în sine, ci doar s-a luat act sau au fost respine cereri de abținere ale judecătorilor desemnați să împartă dreptatea în acest dosar. Următorul termen a fost stabilit pentru 13 octombrie. ”Am decis să apelez la instanță, după ce mai bine de un an de zile, prefectul a avut numeroase derapaje de limbaj și chiar de acțiune împotriva mea și a instituției pe care o conduc. Și ce e mai grav, e ca aceste derapaje s-au rasfrânt asupra pietrenilor. Prin aceasta acțiune, am solicita prefectului nu doar daune morale pentru prejudiciile de imagine cauzate, ci și scuze publice adresate miilor de pietreni afectati de blocarea serviciului de parcari”, a declarat primarul Andrei Carabelea, pentru tvmneamt.ro.

De partea cealaltă, Adrian Niță consideră că acțiunea înaintată de primar în instanță, este în scop de intimidare și se abține de la alte comentarii, până la o decizie definitivă. ”Accesul la justiție este liber, oricine poate formula o acțiune în scop de intimidare, însă faptele reclamate trebuie dovedite cu probe și numai o soluție definitivă poate stabili de partea cui este adevărul. Mai multe comentarii nu își au rostul deoarece procesul se află pe rolul instanțelor”, a declarat prefectul Niță.

În urmă cu aproximativ un an, Adrian Niță a deschis și el un proces împotriva mai multor lideri PNL Neamț, considerând că în urma unor declarații și comunicate de presă, i-a fost afectată imaginea și reputația.

Tot în fața judecătorilor, va ajunge și proprietarul gazetei de partid a PSD Neamț, un pretins site de știri, care este administrat de un ONG. De data asta, acțiunea în instanță a fost făcută de Primăria Piatra Neamț, care consideră că proprietarul site-ului din solda lui Arsene apoi a lui Harpa, ar fi adus grave prejudicii financiare și de imagine primăriei, propagând în spațiul public o avalanșă de știri false și formulând zeci de petiții la diverse instituții, cu scopul de a bloca proiectele cu fonduri europene, aflate în curs de implementare în Piatra Neamț. Dosarul a fost înregistrat pe 12 septembrie 2023. Deocamdată nu a fost stabilit primul termen de judecată.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.