Saptamana trecuta (5-11 februarie) politistii rutieri au periat soselele din judet. Au fost aplicate sute de sanctiuni si au fost retinute zeci de permise de conducere. Nu au fost vizati doar soferii, ci si pietonii si biciclistii care incalca regulile de circulatie, se arata intr-un comunicat al IPJ Neamt:

”Săptămâna trecută, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 800 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 332 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 63 de permise de conducere.

Loading...

În perioada 05 – 11 februarie a.c., poliţiştii nemțeni au desfăşurat activităţi în scopul reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 8 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi în afara legii, 5 dintre aceștia fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost aplicate 854 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 332 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum și 8 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea.

De asemenea, au fost vizați de aceste acțiuni și ceilalți participanți la trafic, pentru abaterile constatate fiind sancționați 146 de pietoni și 54 de bicicliști.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării dreptului de a conduce 63 de permise, 37 pentru depăşirea limitelor legale de viteză și 9 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.”

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. sa auda si pietonii ca pe „trecere” se merge in pas grabit, nu sa vorbesti la telefon si sa privesti, cu scarba, spre conducatorii auto..Din cauza pietonilor, carora le este foarte greu sa astepte doua , trei secunde pana trec masinile…se arunca pur si simplu, fara sa tina seama ca in circulatie ar trebui sa ne respectam reciproc , sa nu mizeze doar pe atentia conducatorilor auto…iata ca mai sunt si cu alcool in sange….Astora ar trebui sa li se anuleze permisul pe loc…

LĂSAȚI UN MESAJ