Autostrada Marii Uniri, care face legătura între Târgu Mureş şi Iaşi, va fi declarată obiectiv de importanţă naţională, a anunţat vineri ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Declaraţia a fost făcută la finalul unei întrevederi pe care reprezentanţii asociaţiilor ce militează pentru autostrada A 8 au avut-o, la Iaşi, cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. ”Vom introduce în următorul CSAT şi Autostrada Marii Uniri ca obiectiv strategic de importanţă naţională, adică tronsoanele Târgu Mureş – Târgu Neamţ, Târgu Neamţ – Iaşi, Iaşi – Ungheni, inclusiv podul de peste Prut, şi vom păstra legătura. O dată la două săptămâni ne vom întâlni şi vom vedea paşii care s-au făcut pe acest obiectiv”, a afirmat Răzvan Cuc.

Acesta susţine că soluţia declarării autostrăzii A 8 de importanţă naţională a fost adoptată pentru a putea beneficia de finanţare de la bugetul de stat, ca alternativă la varianta iniţială de finanţare prin parteneriat public-privat, noteaza dcnews.ro

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Nu s-a dat și o lege pentru a prioritiza aceasta autostrada ? După ce va fi declarată obiectiv de importantă naționala, ce mai urmează ? O ordonanța , o hotărâre, o dispoziție , niște studii și cine mai știe , ca nu vom mai fi pe pământ.

  2. E un prim pas. Urmeaza ca autostrada asta sa fie declarata de importanta internationala apoi intergalactica si apoi in contextul intalnitilor de gradul 3 se va intalni si Moldova cu un al doilea metru de autostrada(primul metru este deja pe persoana fizica). Cand autostrada va fi gata ne vom bucura toti la cea mai mare sedinta de spiritism din anul 2500. Sa fim optimisti, poate CSAT va fi condus de Mos Craciun si se rezolva mai repede.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.